30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

DP'li Başkan görevinden alındı

Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Rıfat Uygur Genel Merkez kararıyla görevden uzaklaştırıldı, DP'nin yeni il başkanı Murat Ercoş oldu.


DP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan imzasıyla il başkanlığı görevine getirilen Murat Ercoş, atamanın kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Partili arkadaşlarından yoğun talep aldığını dile getiren Ercoş, “Bu kadar ilgi görmekten çok memnun kaldım. Bu tarz görevler istenmez verilir. Bu nedenle çok mutlu oldum. Daha verimli çalışılması amacıyla atama yapıldı. Ben de elimden geleni yaparak, partimizin Manisa'da hak ettiği ivmeyi kazanmasını sağlayacağım. Önümüzdeki 10 gün içinde yeni yönetim kurulumuzu belirleyeceğiz. Ondan sonra ilçe kongreleri başlayacak. Sonbaharda ise il kongresini gerçekleştireceğiz. O kongrede aday olmam istenirse göreve devam edeceğim. Bu süreçte ilk öncelikli hedefimiz, küskünleri partimize geri getirip, partimizi toparlamak olacaktır.” diye konuştu.


RIFAT UYGUR ARKADAŞIM
Görevden alınan eski il başkanı Rıfat Uygur'la arkadaş olduğunu belirten Murat Ercoş, “Ancak bu bir bayrak yarışı. Bundan sonra bize bu bayrak teslim edildi. Yerel seçimlere az bir zaman kaldı. Partimizin seçimlere çok iyi hazırlanması gerekir. Anavatan'la birleşme girişimlerine olumlu bakıyorum. Ancak bu birleşme genel merkezler bazında olur. Bizim burada ferdi olarak girişimde bulunmamız haddimizi aşmamız anlamına gelir. Birleşme olacaksa DP çatısı altında olmalıdır. Anavatan Partisi'nde sevdiğimiz kardeşlerimiz var. Herkese kapımız açık. Özellikle gençlere.”dedi.


1991-1994 yılları arasında DP İl Gençlik Kollarında görev yapan Murat Ercoş (40) 1999-2002 yılları arasında Ahmet Özkılınç başkanlığındaki il yönetiminde yer aldı. 9 Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Ercoş evli ve 1 çocuk babası.
Öte yandan görevden alınan Rıfat Uygur'un önümüzdeki günlerde konuyla ilgili açıklama yağacağı öğrenildi.

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 16:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?