30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

DP'liden partisine diktacılık eleştirisi

Demokrat Parti’nin Manisa’da önde gelen isimlerinden eski Merkez İlçe Başkanı ve milletvekili adayı Zeynel Balkız, DP’nin 2004 seçimlerindeki kadar oy alamaması durumunda Genel Başkan Yardımcısı Rıza Akçalı ve ekibinin istifa etmesi gerektiğini söyledi.


Demokrat Parti’de bir süre önce Genel Merkez kararıyla il ve ilçe yönetimleri görevden alınmış, yerine DP Genel Başkan Yardımcısı Rıza Akçalı tarafından yeni yönetimler atanmıştı. Daha sonra yapılan kongrelerin ardından DP’nin il ve ilçe yönetimleri seçilerek iş başına getirilmişti. Kendisine yakın yönetimlerin tasfiye edilmesi karşısında uzun süre sessiz kalan Zeynel Balkız yerel seçimler öncesindeönemli açıklamalarda bulundu.


“PARTİMİ TANIYAMIYORUM”
DP’de kazanmak bir yana kaybetmeye yönelik her türlü hünerin sergilendiğini iddia eden Balkız şunları söyledi: “Ben artık partimi tanıyamıyorum. Bazı çevre illerin yönetimleri görevden alındıktan sonra, süresi içinde kongrelerini yapamadıklarından dolayı partiye mahkeme kararıyla kayyum tayin ediliyor. Manisa İl İçin de kayyum tayin edilmiş ancak kongre yapıldığı için sonuçsuz kalmış. Manisa il yönetimi görevden alınıyor. Merkez İlçe, Akhisar ve Gördes ilçe yönetimleri görevden alınıyor. Bu haberler başarının değil başarısızlığın ayak sesleridir. Partilerde yönetimler ancak ya çok başarısız oldukları veya yolsuzluğa, siyasi ahlaksızlığa ve parti disiplinine açıkça aykırılık hallerinde görevden alınırlar. Bunun dışında seçimle gelenler seçimler gider. Seçimle gelenler azille gidiyorsa bunun adı demokrasi olmaz, diktacılık olur.”
Başarılı ilçelerin görevden alındığını, olmayanların ise hala görevde olduğunu iddia eden Balkız sözlerini şöyle sürdürdü: “Heyetler çok başarısız ise seçimden sonra azledilebilir. Görevden alınan Akhisar ilçesi 2004 mahalli seçiminde yüzde 25, 22 Temmuz genel seçiminde de yüzde 14 oy oranı ile DP’nin en yüksek Türkiye ortalamasını yakalamış. Başarı kriteri kategorisinde 2004 mahalli seçimlerinde 100 bin nüfuslu Turgutlu’da 1700 oy alan yönetim ise hala iş başında. Merkezde partiyi en iyi temsil eden, 3 yılda 160 basın toplantısı düzenleyen, her kurumla güzel temasları olan, hiçbir beklentisi olmadan İlçe Başkanlığı yapan İsmail Şahin ve ekibini görevden almanın mantığını bulmak mümkün değil.”


"BAŞARISIZ OLAN GİTSİN!"
Yeni seçilen İl Başkanı Murat Ercoş ve İlçe Başkanı Akif Özer’e lafının olmadığını dile getiren Zeynel Balkız, “Bunlar partinin önünde koşmuş ailelerden gelen genç siyasetçiler. Cesur olsunlar. Heyecanın dorukta olduğu büyük kongrede de Eski Çevre Bakanı Sayın Akçalı GİK üyeliğine, ardından da Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmiştir. Kendisini kutlar başarılar dilerim. Bu itibar Manisa’ya gösterilmiştir ve Manisa’da da sevinçle karşılanmıştır. Ancak teşkilat görevlerinde elde edilen başarılar, tabanda yoksanız size bir şey kazandırmaz. Biz bu günlere, genel merkez atamalarıyla gelmedik. Tabanın gücüyle, hakim önündeki ön seçimlerle, farklı skorlu kongrelerle geldik. Havadan paraşütle yapılan operasyonlarla, geçen hafta Bombay’da Yahudi Merkezi’ne yapılan Hintli komandoların kurtarma operasyonunda olduğu gibi, kurtarmaya çalıştığınız rehineleri de teröristlerle beraber öldürür geçersiniz. Sözün özü şudur; DP’nin 2 numaralı ismi Sayın Akçalı ve ekibi, 29 Mart seçimlerinde, 2004’deki 20 bin 500’den daha yüksek başkanlık oyu, il genelinde daha çok sayıda belediye, daha çok meclis üyesi ve 7’nin üzerinde İl Genel Meclisi üyesi kazanmak durumundadır. Aksi halde azil beklemeden başarısız olan kendiliğinden gider kuralının gerçekleştirilmesi beklenir. Zaten biz de kendilerine güçlük çıkarmamak için kongreler faslına müdahil olmayarak bu fırsatı verdik. Azillerin tenkidini bile yapmadık. Şu anda DP’nin aday tespit ve seçim stratejisini henüz belirlemediğini, sadece sayın Aygül’e kapıların açık tutulduğunu görüyorum. Aslında bu formül 2004’de yüzde 100 hazırlanmışken, maalesef elinin tersiyle itilmiştir.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 15:55:13
Güncelleme :4 Aralık 2008 Perşembe 10:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?