8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

DSP'den Erdoğan'a ağır eleştiri geldi

Türkiye’nin ciddi devlet adamına ihtiyacı olduğunu savunan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, "Başbakan hala belediye başkanı edası ile ülkeyi yönetmek istiyor" dedi.

DSP Manisa İl Başkanlığı binasında Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi, MKK üyeleri İsmail Bozdağ ve Faruk Türkoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, 28 Kasım günü Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde Genel Başkan Zeki Sezer’in katılımıyla düzenlenecek üretici mitinginin hazırlıkları için Manisa’ya geldiklerini belirtti.
CHP’nin düzenlediği üretici mitinginde hedef kitlenin miting alanına çekilemediğini belirten Macit, "Bizim amacımız; mitingde hedef kitlelere hitap etmek ve alana çekmektir. Zaten DSP’nin, sosyal demokratlarının kendisi üreticidir. Akhisar’daki ilk açık hava mitinginde Ege Bölgesi’ndeki gücümüzü de ortaya koyacağız" dedi.

Ülkedeki ticaret açığının 34 milyar dolara ulaştığını, ithalatın rekor düzeye çıktığını ve Türkiye’de işsizliğin diz boyu olduğunu belirten Macit, "Esnaf, çiftçi ve memurun memnun olmadığı bu ortamdan sadece üç kesim memnun. Bunlar; medya ve holding patronları ile AB için büyük ödünler vermeye hazırlandığımız ülkeler" diye konuştu. Ülkenin Kurtuluş Savaşı’nda kanla kazandığı toprakların yanlış stratejilerle satıldığını belirten Hasan Macit, Türkiye’nin AB’yi hak ettiğini ve 10-15 yıl beklememesi gerektiğini söyleyerek, "Türkiye, 10-15 yıl sonra dağılma noktasına gelecek bir AB’ye karşı, Avrasya birlikteliğini koz olarak kullanılmalıdır" dedi

manisa
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 10:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?