4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

DTP'li Ayna Salihli'de konuştu

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eşbaşkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, Salihli ilçesinde partilerle bir araya geldi.

Konvoy eşliğinde Salihli'nin kent meydanına gelen Ayna, "DTP, umudun ve çözümün adresidir" dedi. Abdullah Öcalan'ı öven sloganların atıldığı mitingde konuşan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, "Bu çağrı, tüm ezilenleri, sömürülenleri, emekçileri, gençleri, kadınları, tüm Kürtleri birliğe çağrıdır. Tüm siyasi partiler bu umutsuzluğa halkı mahkum etti. 85 yıldır diğer siyasi partiler bu halkı Türkiye'nin tüm sorunları konusunda çözümsüzlüğe mahkum etti" dedi.

Diğer siyasi partilerin bütün halkları savaşa, şiddete, ölüme mahkum ettiğini belirten Ayna, şöyle konuştu: "O yüzden diyoruz ki, bugün birlik günü, bir olma günüdür. Egemen karşısında tüm halkların, emekçilerin bir araya gelme, Kürtlerin yoksulun yanında olma günüdür. Çözüm önerisi olan tek siyasi hareket DTP'dir. Barışı, eşitliği, özgürlüğü temsil eden DTP'ye oy vereceğiz." Ayna, daha sonra Salihli Belediye Başkan Adayı Abdullah Akdemir, Yılmaz Belediye Başkanı Adayı Refik Aslan ve Sart Belediye Başkan Adayı Ramazan Gök'ü partililere tanıttı.

Ayna, konuşmasının ardından miting alanında bulunan partili bayanların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü ve 21 Mart Nevruz Bayramını kutladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 13:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?