4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

DTP'lilerden polise taşlı saldırı

MANİSA'DA POLİSE TAŞLI SALDIRI

Manisa'da çoğunluğunu çocukların oluşturduğu bir grup DTP'li genç, sivil araçlar ve resmi kurumlara zarar verdi, kendilerine müdahale eden polise taşla saldırdı.

Olay bugün akşam saatlerinde Horozköy semtinde yaşandı. Doğu ve Güneydoğu'dan göç etmiş vatandaşların ikamet ettiği Fevzi Çakmak mahallesinde bir grup gencin toplanarak taşlarla sivil araçlara zarar verdiği ihbarını alan Manisa Emniyet Müdürlüğü, olay yerine giderek önlem aldı. Horozköy caddesinin bir bölümü trafiğe kapatılırken, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir gerilimin yaşandığı mahallede vatandaşlarla görüşerek sağduyu çağrısında bulundu. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu gençler, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir'in de aralarında bulunduğu kalabalığa taş fırlattı. Bu saldırıda herhangi bir yaralanma olmadı. Bir süre sonra polis panzeri ve çevik kuvvet ekipleri olay yerine gelerek saldırganlara müdahale etmeye başladı. Yüzlerini atkılarıyla örten gençler, ara sokaklardan polis panzeri ve çevik kuvvet ekiplerini taşlamaya devam etti. Polis panzerinden de tazyikli suyla saldırgan grup dağıtılmaya çalışıldı. Horozköy caddesinin taşlarla dolduğu olaya semt sakinlerinden destek gelmedi. Bu arada bölgede bulunan Bağcılık Araştırma Enstitüsü'nün güvenlik kulübesi ile aynı mahallede ikamet eden bir vatandaşın otomobilinin camı atılan taşlardan nasibini aldı. Aracın sahibi ve ailesi saldırganlara öfkeyle tepki gösterdi.

İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir'in güvenlik güçlerini belli bir mesafede tutup saldırganların üzerine göndermemesi olayların büyümesini önledi. Saldırganlar bir süre sonra dağıldılar. Aydemir, olay yerine gelen DTP yöneticileriyle görüşerek bu tür olaylara müsade etmemeleri konusunda uyardı. Kahvehanede mahalle sakinleriyle çay içen Aydemir, vatandaşlardan sağduyulu olmalarını, tepkilerin mutlaka demokratik şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekti.

MANİSA'DA POLİSE TAŞLI SALDIRI
MANİSA'DA POLİSE TAŞLI SALDIRI
MANİSA'DA POLİSE TAŞLI SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 22:54:00
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 23:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?