30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Dünya devi Manisa’yı seçti

Traktör üreticisi Hintli TAFE, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde traktör üretim ve montaj tesisi yatırımı yapacak. 

Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Hintli dünya devi Tractors and Farm Equipment Limited (TAFE) şirketinin Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde, yıllık 15 bin traktör üretimi planı ile bir traktör üretim ve montaj tesisi yatırımı gerçekleştireceğini duyurdu. Yapılan ortak açıklamada, TAFE’nin Türkiye pazarına en kısa sürede tüm traktör serisi (45 - 80 HP arası) ürünlerini sunması doğrultusunda planlamanın devam ettiği, üretime 2009’un ilk çeyreğinde başlanacağı, detaylı istihdam bilgisinin bir sonraki dönemde paylaşılacağı belirtildi.

Hindistan merkezli TAFE, 100 HP altı traktör segmentinde, yıllık 80 bin adede ulaşan, Güney Asya, Afrika ve Kuzey Amerika ülkelerindeki satışları ile dünyanın en büyük ikinci traktör üreticisi. 50 yıla yakın bir süredir traktör tasarım, üretim ve pazarlamasında, bir milyon üzerinde müşteriye hizmet veren TAFE, tüm dünyada her türlü agro-klimatik ortama uygun, düşük ve orta güçte ürünleri ile tanınıyor.

TAFE CEO’SU: TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR PAZAR
TAFE Direktör ve CEO’su Mallika Srinivasan konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Türkiye’nin diğer pazarlara ulaşmada son derece önem taşıyan uluslararası jeolojistik ve stratejik konumuna dikkat çekerek; “Türkiye traktör pazarı bizler için, TAFE’nin deneyim ve ürün gamı ile örtüşümü açısından son derece önemli bir pazar. Türkiye gerçek anlamda yatırım-sever bir ülke.”

Srinvasan ayrıca, Manisa’nın Türkiye’nin son derece gelişmiş oto yedek parça üretim merkezlerine yakın olması sebebi ile de tercih edildiğini belirterek, TAFE’nin gerek yerel gerekse global ihityaçlarını bölgeden karşılamayı planladığını sözlerine ekledi. Türkiye’de halen 2000’in üzerinde TAFE markalı traktör kullanılıyor.

Yatırım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz ise Hindistan’ın dünyanın önde gelen traktör üreticileri arasında olduğunu vurgulayarak, bu nedenle Hindistan’ın bu alandaki öncü kuruluşu TAFE’nin sıfırdan bir yatırımla ülkemize gelme kararı almasının ayrıca memnuniyet verici olduğunu belirtti.

NTV
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 18:52:13
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 19:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?