30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Duvarı delip, altınları çaldılar

Salihli ilçesinde, bir sarraf dükkanının duvarını delip kasayı oksijen kaynağıyla parçalayan hırsızlar 30 bin YTL değerinde ziynet eşyasını alıp kayıplara karıştı.


Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan "Altınoluk" isimli sarrafiye dükkanı gece kimliği belirsiz üç kişi tarafından soyuldu. Hırsızların soygun yöntemi polisleri bile şaşırttı. Sarrafiyenin bulunduğu iş hanına giren hırsızlar, uzun bir süre gürültü yapmadan iş hanı içerisinden sarrafın bulunduğu dükkanın duvarını deldi. Duvarda iki metrekarelik delik açan hırsızlar deldikleri kısmın arkasında iş yerine ait kasayla karşılaştı. Hırsızlar daha sonra oksijen kaynağıyla çelik kasa üzerinde yaklaşık 20 cm'lik delik açtı. Hırsızlardan biri daha sonra kasadan eliyle ulaşabildiği tüm altınları aldı.


ÇAYCI FARKETTİ
Hırsızlık olayını ilk olarak iş hanının çaycısı fark etti. Sabah saat 07.30'da iş hanını açmaya gelen çay ocağı işletmecisi Murat Akpolat, iş hanına ait dış kapının bir türlü açılmadığını fark etti. Zorlama sonucu dış kapıyı açan Akpolat, sarrafiye dükkanına ait duvarın delindiğini görünce sarrafiye sahipleri Ahmet-Murat Önal kardeşlere haber verdi. Olay yerine gelen emniyet güçleri, sarraf dükkanından 30 bin YTL değerinde ziynet eşyası çalındığını tespit etti. Üç kişi oldukları tahmin edilen hırsızların yakalanması için ilçede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 17:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?