9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Duygu huzurevinde!

Ailesi tarafından terk edilerek yaklaşık 2 ay önce Manisa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kapısına bırakılan küçük Duygu, Manisa'da Erkek Yetiştirme yurdu olduğu gerekçesiyle geçici olarak gönderildiği Turgutlu Huzurevi'nde sevgi çemberinde büyüyor. 

Turgutlu Huzurevi'nde yaklaşık 2 aydır ikamet eden 5 yaşındaki küçük Duygu, huzurevinde yaşayan 18 bayan ve 57 erkek yaşlıya nine ve dede demesi, sevimli hareketleri ve konuşmalarıyla huzurevini ziyaret edenlerinde gözdesi oldu. 

2 yıl önce babasını trafik kazasında kaybeden ve annesiyle kalan küçük Duygu, annesinin de başka biriyle evlenmesinden dolayı terk edildiği öğrenildi. Küçük Duygu'nun, Manisa ilinde yapımı tamamlanan Çocuk Esirgeme Kurumu Çocuk Yuvası binasının açılışıyla birlikte buraya gönderileceği bildirildi. 

Küçük Duygu'nun çocuk esirgeme kurumuna gitmesini hiç istemediklerini belirten yaşlılar, "Biz ona çok alıştık. Bizim özlemini duyduğumuz torunlarımızın yerini o aldı. Bizlere buraya gelişiyle birlikte hayatımıza renk katan bu çocuğun burada kalmasını her şeyini biz üstlenmek istiyoruz. Gitmesi bizi son derece üzer" dedi. 

Küçük Duygu'nun kurumun neşesi olduğunu belirten Huzurevi Müdürü Mehmet Atalay, "Duygu içimizden biri oldu. Biz de alıştık kendisine. Kurum olarak onunla ilgilenmek ve ona ailesinin şefkatini verebilmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Yaşlılarımızın en büyük zevkleri onunla vakit geçirmek oluyor. Dede, nine ve torun ilişkisini kuran yaşlılarımızın ona karşı gösterdikleri ilgi sayesinde onun kurumumuza adaptasyonunu sağladık. Kendisinin Çocuk Esirgeme Kurumu'na alınması için gerekli yazışmaları tamamladık. Manisa ilimizde açılacak olan yeni Çocuk Esirgeme Kurumu Çocuk Yuvası hizmete girdiğinde buranın ilk çocuğu Duygu olacak. Kendisinin burada kalmasını biz de çok istiyorduk ama mevzuata uymamız gerekir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2006 Pazar 03:24:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?