30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Düzceli öğrenciler Manisa'ya geldi

Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki öğrencilerle batıdaki öğrencilerin kaynaşmasını sağlamak amacıyla başlatılan "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında 262 öğrenci, 1 idareci ve 2 öğretmenden oluşan ilk kafile Düzce'den Manisa'ya uğurlandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Eğitime yüzde 100 Destek Projesi Koordinatörlüğü tarafından geliştirilen 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Düzce'den Manisa'ya gidecek ilk kafile sabah saatlerinde yola çıktı. 6, 7, ve 8. sınıf öğrencilerinden oluşan 262 öğrenci ile 1 idareci ve 2 öğretmenin bulunduğu kafile, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinden aileleri tarafından Manisa'ya uğurlandı. 

5 gün boyunca Manisa'da kalacak kafile, 3 gün İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün plan ve programı doğrultusunda geziler yapacak. Geriye kalan 2 gün ise, her öğrenciden sorumlu olan mihmandar aile tarafından programlanacak. Manisa'ya giden öğrencilerin bir kısmı mihmandar ailelerde, bir kısmı ise öğrenci yurdunda konaklayacak. Öğrenciler, ayrıca ağaç dikerek, kültürel aktiviteler yapma imkanı da bulacak. 

Öğrenciler, geziye katılmayan arkadaşlarına tanıtım yapmak için fotoğraf çekerek, okullarına döndüklerinde gittikleri il ile ilgili stand kurup, fotoğraflarını sergileyecek. Öğrencilerin bu aktivite ile kendilerine güvenmeleri, birey olarak sorumluluk almaları, yaşadıkları hayat dışında farklı güzellikler, farklı hayatlar görmeleri ve mihmandar aileleri ile gönül bağları kurmaları amaçlanıyor.

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 15:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?