4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

DYP'de Olağanüstü Genel Kurul

Doğru Yol Partisi (DYP) Manisa Merkez İlçe Teşkilatı Olağanüstü Genel Kurulu’nda tek listeyle gidilen seçimleri, Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı İsmail Şahin 320 delegenin oyunu alarak kazandı.

Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen kongreye, DYP Teşkilat Başkanı Mümtaz Yavuz, İl Başkanı Osman Sarıtunalı, eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı, eski milletvekili Ümit Canuyar, eski belediye başkanları, il başkanları, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları, il genel meclis üyeleriyle partililer katıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, TARİŞ Yönetim Kurulu üyesi Murat Uludemir’in de bulunduğu kongrede, avukat Zeynep Balkız, Divan Başkanlığı görevini üslenirken, katip üyeliklere Ziya Akakın, Saim Uncu ve Sait Adıyaman seçildi.

Çalışma raporunu okuyan Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı İsmail Şahin konuşmasında, "Bugünkü iktidar halkını, dulunu, yetimini unutmuş, çiftçiyi ırgatlaştırmış, esnafı çökertmiştir. Milletin 3 Kasım yanılgısı 28 Mart Yerel Seçimleri’nde de devam etmiştir. Tek başına iktidar olan AKP, sivil faşizmi hortlatmış, halkın sıkıntılarına çare olamamıştır. IMF’nin emir eri olmuştur. Bu milleti bu iktidardan kurtarmak bizim namus borcumuzdur" dedi. Partilerinde birlik ve beraberliği sağladıklarını, demokrasi kurallarını işlettiklerini ve teşkilatı düzene soktuklarını ifade eden Şahin, "Biz DYP olarak ilk seçimde milleti bu azaptan kuracağız. İlk seçimde milletin iktidarını temsil eden DYP, Manisa’da ve Türkiye’de 1. olacaktır. Manisa olarak DYP’yi son seçimlerde yüzde 19.5 oy yüzdesi ve 137 bin oyla bir bölgede 1. parti yaptık. Önümüzdeki seçimlerde milletvekili adayları hakim denetiminde ön seçimle belirlenmelidir. Bu sistem işlerse DYP’yi 1. parti yaparız" diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen DYP İl Teşkilatı Başkan adayı işadamı Rıfat Emin Uygur, göreve hiçbir şart koşmadan hizmet etmek için aday olacağını belirtti. Tek listeyle yapılan seçimde 400 delegeden 320’si oy kullandı ve İsmail Şahin ile ekibi tekrar göreve seçildi. Yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

"Cevat Sayın, Bahattin Akyüz, Bahri Giran, Mustafa Karakaş, Fikret Çetin, Ayhan Uludemir, Hakan Çakal, Rafet Bahar, Alaaddin Göçmen, Ali Bartu, Mustafa Çalışkan, Mehmet Başoğlu, Ahmet Özdemir, Ahmet Gürsel, Mehmet Karapehlivan, Ali Yılmaz, Yücel Bütün, Meriç Bahadır. Disiplin kurulana, Hasan keskin, İsmet Bacak, Necip Denktaş, Saffet Alabay, Hasan Tan, Nurettin Çiftçi, Bayram Ali Kuzu, İhsan Gündüzalp, Uğur Enli."
Ayrıca il kongresi için 92 delege belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 17:14:34
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 16:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?