7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Eczane soyguncuları yakalandı

İzmir, Malatya, Manisa ve Balıkesir Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) hastanelerine ait eczanelerden milyarlarca lira değerinde ilaç çaldıkları iddia edilen 9 kişilik şebekenin iki elemanı, Manisa’da polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir süre önce Manisa Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren SSK Hastanesi’nin eczanesinde meydana gelen 18 milyar değerindeki ilaç soygununu araştıran Manisa Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Hırsızlık Bürosu dedektifleri, yaklaşık 5 ay aralıksız süren çalışma sonucunda hırsızların kimliklerini tespit etti. Hırsızların Manisa’da bir otomobil kiraladıklarını öğrenen polis, şüphelileri, Balıkesir SSK Hastanesi eczanesini soyduktan sonra Manisa’ya gelerek kullandıkları 45 AK 610 plakalı aracı kiraladıkları şirkete teslim ederken yakaladı. 4 ilde bulunan SSK hastaneleri eczanelerinde hırsızlık yaptıklarını sorgulamaları sırasında itiraf eden Yunus Polat ve Kaya Polat isimli iki amca oğlunun, olaylarda kullandıkları keski makasları ve çeşitli aletleri Balıkesir’de bir logarın içerisine attıklarını belirtmeleri üzerine, Manisa polisi Balıkesir’de suç aletlerini üç metrelik logarın içerisinde buldu.

Yunus Polat ve Kaya Polat’ın, bu işte tek başına olmadıklarını, çaldıkları ilaçları otobüs veya kargo aracılığı ile ilaçların pazarlamasını gerçekleştiren şebekenin diğer adamlarına yolladıklarını, ayrıca çaldıkları ilaçların satımında sadece yüzde aldıklarını belirttikleri öğrenildi. Şebekenin tüm elamanlarının kendileri gibi sahte kimliklerle dolaştıkları, içlerinden birinin ünlü ilaç firmalarının birinde çalışıp ayrıldığı, ilaçların da bu kişi tarafından pazarlandığını itiraf ettikleri belirtilen hırsızların gözaltı sürelerinin devam ettiği açıklandı.

Bu arada hırsızların İzmir Tepecik Göğüs Hastalıkları Eczanesi’nden 45 milyar, Malatya SSK Hastanesi Eczanesi’nden 70 milyar, Manisa Devlet Hastanesi içerisinde bulunan SSK Eczanesi’nden 18 milyar, son olarak da Balıkesir SSK Eczanesi’nden de 37 milyar liralık ilaç çaldıklarını itiraf ettikleri belirtildi.

Manisa polisi kendileri tarafından isimleri belirlenen şebekenin diğer 7 elemanının yakalanması için çalışmalarını büyük bir gizlilik içerisinde sürdürürken, bu çalışmaların sonunda Erzurum, Urfa ve Ankara’da meydana gelen benzer ilaç soygunlarının faillerinin bulunmasına da ışık tutmasının beklendiği bildirildi.

manisa
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 15:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?