4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Ege Belediyeler Birliği'ne yeni başkan

Ege Belediyeler Birliği Olağan Genel Kurulu'nda, üyelerin önerisiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığa seçildi.

Genel kurul Manisa Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantı en yaşlı üye olan Didim Belediye Meclis Üyesi Ömer Kıray Irmak başkanlığında başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğu, Ege Belediyeler Birliği ve Manisa Belediyesi eski Başkanı Bülent Kar ile birliğe üye belediye başkanları toplantıya katıldı. Geçici olarak oluşturulan divan kurulu Ege Belediyeler Birliği'nin yeni başkanını seçmek için gizli oylama yaptı. 182 kişinin oy kullandığı seçimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 162 oyla birliğin yeni başkanı oldu. Ege Belediyeler Birliği 1. Başkan Vekilliğine Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 2.Başkan Vekilliğine ise Selim Aşkın seçildi.

Birliğin yeni encümen üyeleri şu isimlerden oluştu: Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İca, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Çardak Belediye Başkanı Mustafa Kocazeybek, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın.

Geçici divanın görevini tamamlamasının ardından Ege Belediyeler Birliği'nin yeni Başkanı Aziz Kocaoğlu, katip üyeler Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Tunçbilek Belediye Başkanı Mutahhar Temel ve Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel ile birlikte divandaki yerlerini aldılar.

Kısa bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ege Belediyeler Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bana gösterdiğiniz teveccüh için teşekkür ederim" dedi. Belediye başkanlığının çok meşakkatli bir görev olduğunu anlatan Aziz Kocaoğlu, şunları söyledi: "Başkanımızın ani vefatıyla göreve geldiğimde çok ciddi sıkıntılar yaşamıştım. İlk altı ay başkanlar için çok zor geçer. Buradaki görevimizde de karşılaşacağımız sıkıntıları birlikte aşarak, dayanışma içinde, kol kola görev yapacağız. Ben inanıyorum ki danışma içinde olursak birbirimize hem bilgi hem tecrübe yönünden destek verirsek başarılı oluruz. Başarılı olmamamız için hiçbir neden yok. Belediye başkanlığı diğer siyasi görevlerden farklıdır. Gerçekten gücünü orada yaşayan insanlardan alır. Kendine oy versin vermesin, bütün hemşehrilerinin, o kentte yaşayan herkesin belediye başkanıdır. Belediye başkanının gücü adil uygulama yapmasından gelir."

Daha sonra gündemin diğer maddeleri görüşüldü. 2008 yılı faaliyet ve mali yılı bütçesi görüşüldü. Kapatılan belediyelerin üyelikten düşürülmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca Ege Belediyeler Birliği'nden ayrılmak isteyen Dinar, Gömeç, Biga, Zeytinli, Çan, Eceabat ve Datça belediyelerinin üyelikleri yapılan oylamayla iptal edildi. Ege Belediyeler Birliği'nin merkezinin de İzmir'e alınması kararlaştırıldı.

Genel kurulun ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün şunları söyledi: "Geçmiş dönemlerde Manisa Belediyesi Birlik Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Geçmiş belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Benim tekrar Ege Belediyeler Birliği'ne başkan olmam için teklif getirildi. Ancak yeni seçilmiş olmamdan dolayı, hizmetlerimizi Manisa Belediyesi çatısı altında yapmayı uygun gördük. İleride belki farklı şeyler düşünülebilir. Sayın Aziz Kocaoğlu'yla da bu konuda görüştük. Görevinde başarılar diliyorum"

Belediye başkanları toplu fotoğraf çekiminin ardından öğle yemeği yediler.

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 17:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?