4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Ege Kalkınma Ajansı toplandı

EGE KALKINMA AJANSI MANİSA'DA TOPLANDI

Merkezi Kütahya'da bulunan Afyonkarahisar, Uşak, Manisa illerini kapsayan Ege Kalkınma Ajansı'nın 3. toplantısı Manisa'da gerçekleştirildi.

Anemon Otel'de öğle yemeği sonrası yapılan toplantıya aynı zamanda Ege Kalkınma Ajansı Başkanlığı görevini yürüten Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Uşak Valisi Özdemir Çakacak, bu illerin belediye başkanları, İl Genel Meclisi başkanları, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz ve diğer illerin oda başkanları katıldı.

Toplantının gündeminde Ege Kalkınma Ajansı'nın isim ve ambleminin yeniden belirlenmesi, geçici bütçe tasarısı ve çalışma programı taslağının görüşülerek karara bağlanması, ajans merkez bürosunda görevlendirilmek üzere büro elemanı ve hizmetli alımının karara bağlanması, hizmet taşıtı kiralama konusunun görüşülerek karara bağlanması, bir sonraki toplantı tarihi ve saatinin belirlenmesi konuları yer aldı.

Ege Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe ile Manisa Valisi Celalettin Güvenç toplantı öncesi açıklamalarda bulundular. Vali Güvenç, Ege Kalkınma Ajansı'nın bölgenin kalkınmasında önemli bir sinerji sağlayacağını belirterek, aynı zamanda vizyon getireceğini düşündüğünü ifade etti. Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe ise, bu toplantıların illerde dönüşümlü olarak düzenleneceğini belirterek, "Bu toplantı vesilesiyle Manisa'da bulunmaktan çok büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Toplantımızda gündemdeki maddelerimizin başında, önümüzdeki dönem itibariyle yani 2010 yılı başına kadar geçecek süre için bir bütçe hazırlayacağız. Hazırladığımız taslak bütçe görüşülerek karara bağlanacak. Daha sonra yine çalışma programımız belirlenicek ve gündemimizin diğer maddelerini görüşüp kararlaştıracağız. Öncelikle Genel Sekreterimizin atanması konusunda gösterilen uyum ve destek nedeniyle tüm üyelerimizin yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Genel Sekreterimiz Dumlupınar Üniversitesi'nde Doç. Dr. ünvanı ile akademik görevde bulunan Hüsamettin İnanç kardeşimize görevinde başarılar diliyoruz." dedi.

Genel Sekreter Hüsamettin İnanç ise şunları söyledi: "Öncelikle valilerimize, velediye başkanlarımıza, İl Genel Meclisi başkanlarına, Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Kalkınma Ajansları 2001 yılında Avrupa Birliği (AB) katılım ortaklığı çerçevesinde kurulmuş, Türkiye de orta vadeli gerçekleştireceği planlar çerçevesine bu konuyu almıştır. 2006 yılından itibaren kalkınma ajansları kurulmaya başlandı. Ve biz de ilk kurulan kalkınma ajanslarından birisiyiz. Bundan sonra teorik olan bilgilerimi, kitabi olan bilgilerimi pratiğe ve bu bölgenin çıkarlarına uygun olarak kullanmak istiyorum."

Açıklamaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

EGE KALKINMA AJANSI MANİSA'DA TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 16:46:02
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 18:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?