4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Ege Kupası Fransa'nın

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) düzenlediği U16 Uluslararası Ege Kupası'nda Fransa şampiyon olurken, Türkiye turnuvayı 3. olarak tamamladı.

Turnuvanın final maçında Fransa ile Norveç karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 2-1 kazanan Fransa, turnuvada şampiyonluğa ulaştı. Bu karşılaşma öncesinde Türkiye ile Ukrayna üçüncülük maçında karşılaştı. Çekişmeli geçen maçın normal süresi 2-2 berabere sonuçlandı ve penaltı atışlarına geçildi. Türkiye, penaltı atışları sonunda rakibini 6-4 yenerek, turnuvanın üçüncüsü oldu.

Final maçının ardından kupa töreni düzenlendi. Turnuvanın en iyi kalecisi Fransa'nın kalesini koruyan Areola Alphonse seçildi. Turnuvanın gol kralı ise Fransa formasını giyen Sanago Yaya oldu. Türkiye ise, turnuvanın en centilmen takımı seçildi.

Ödül töreninde TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, dereceye giren takımların futbolcularına ve teknik heyetine madalyalarını taktı. Daha sonra U16 Uluslararası Ege Kupası'nda şampiyon olan Fransa'ya kupasını veren Arif Koşar, genç futbolcuları tek tek tebrik etti. Kupayı havaya kaldıran Fransız oyuncular, büyük sevinç yaşadılar.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 17:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?