30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Ege'de yılın başkanları ödüllendirildi

Şehir ve Başkan Dergisi, 2007 Ege Bölgesi'nde "Yılın Belediye Başkanları" ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl Dikili Mysia Otel'de yapılan ödül törenine ödüle layık görülen belediye başkanlarının yanı sıra Dikilililer de katıldı. 

Ege Bölgesi'nde görev yapan toplam 597 belediye başkanı arasından en başarılı 20 belediye başkanını seçmek için 613 gazeteciden oluşan jüri kuruldu. 

Gazetecilerin oylarıyla seçilen belediye başkanları kent ödüllerini almak için Dikili Mysia Otel'de bir araya geldi. Ödül alan Belediye Başkanları Kent Ödüllerini gazetecilerin ellerinden alırken, Şehir ve Başkan Dergisi Genel Koordinatörü Gürol Tolunay; "Beldesine, ilçesine, kentine hizmet etmenin gayreti içinde olan belediye başkanlarının tümü ödüle layıktır. Ancak gazeteciler bunların arasında en başarılı gördüklerini kürsüye çıkarmaktadır. Biz Ege'de gazetecilerin oylarıyla kazanan belediye başkanlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz" dedi. 

Belediyelerin tanıtım amaçlı stantlar da kurduğu tören, Dikili Belediyesi Çocuk Balesi'nin gösterisiyle başladı. Grup Armoni konseri, Dikili Belediyesi Roman Dans Grubu ve Dikili Belediyesi Çocuk Korosu'nun gösterileri konuklara keyifli dakikalar yaşattı. Fethiye İlçesine bağlı Ölüdeniz beldesinde yaşayan İngilizlerin oluşturduğu halk oyunları ekibi büyük beğeni topladı. Törene katılan belediye başkanları, gazeteciler ve konuklar, Dikili Kadın Dayanışma Derneğinin hazırladığı yöresel yemeklerden tatma fırsatı da buldu. 

Halka ücretsiz su verdiği için hakkında görevi kötüye kullanmaktan dava açılmasıyla gündeme oturan ve törene ev sahipliği yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven basın mensuplarının ilgi odağı oldu. Tören öncesi bir basın açıklaması yapan Özgüven halka yaptığı hizmetleri ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özgüven, "Eğer bu yapılan suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğim. Evet, suç olduğunu biliyorum. Bu geçmiş seçim dönemlerinde başkaları tarafından da yapıldı. 

Uygulama belediyeye ek bir yük getirmiyor. Amacımız, ekonomik sıkıntılar çeken vatandaşın biraz rahat etmesini sağlamak. Suyu bedava dağıtmıyoruz. İlçede sadece 10 tona kadar su bedava. Eğer daha fazla kullanırsanız, tamamını ödüyorsunuz. Halkın su değil, ekmek almaya bile parası yok. Bedava su dağıtmak suçsa suça devam edeceğim" dedi. Sudan 10 tona kadar kullanımda ücret alınmaması kararının belediye meclisinden oy birliğiyle alındığına anlatan Özgüven, "Hukuka hiçbir zaman karşı gelmem, gerekirse mecliste 20 ton sudan 5 kuruş ücret alınması kararını çıkarırız" dedi. Törende ödül alan belediye başkanları da konuşmalarında Osman Özgüven'e tam destek verdiklerini açıklayarak, Özgüven'in davasında yanında olduklarını ifade ettiler. Gazetecilerin oylarıyla Ege Bölgesi'nde Yılın Belediye Başkanları seçilen isimler şöyle: Yılın İl Belediye Başkanları: Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Yılın İlçe Belediye Başkanları: İzmir Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, İzmir Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Manisa Turgutlu Belediye Başkanı Mustafa Serhat Orhan. Yılın Belde Belediye Başkanları: İzmir Çeşme Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Muğla Bodrum Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan, Aydın Merkez Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, Manisa Saruhanlı Büyükbelen Belediye Başkanı Süleyman Çınar. Sosyal ve Kültürel Hizmetler Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı İzmir Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven. Kent Dokusunu Koruma Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı İzmir Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, İzmir Tire Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli. Proje ve Yatırım Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı İzmir Bornova Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan. Tarihi Eserleri Koruma ve Yaşatma Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı Aydın Karacasu Belediye Başkanı Emin Mete. Altyapı ve Arıtma Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı Manisa Ahmetli Belediye Başkanı Cemal Sözüer. Turizme Katkı Dalı'nda Yılın Belediye Başkanı Belediye Başkanı Muğla Fethiye Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz. Kent Ekonomisine Katkı Dalı'nda Afyon Bolvadin Belediye Başkanı Ahmet Naci Helvacı. Yeşil Alana Katkı Dalı'nda İzmir Aliağa Yeni Şakran Belediye Başkanı Zeki Şen. Şehir ve Başkan Dergisi Onur Ödülü Aydın İncirliova Belediye Başkanı Merhum Yahya Ümit Orbay adına eşi Fadime Orbay.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 12:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?