7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Ege'nin genç iş adamları Manisa'da toplandı

Ege bölgesindeki işadamları derneklerinin bir araya gelerek kurduğu EGİFED, ikinci toplantısını Manisa’da gerçekleştirdi. Anemon Otel’de yapılan toplantıya EGİFED ve EGİAD Başkanı Fatih Dalan, MAGİAD Başkanı Rahim Renan Çarpa, Muğla’dan Mustafa Ercan, Balıkesir’den Koray Gürbüz, Nazilli’den Erkin Özbek, Akhisar’dan İsmail Tatar, Milas’tan Nazmi Doğru ve Demirci’den Mustafa Özkül katıldılar.

Toplantıda konuşan EGİFED Başkanı Fatih Dalan, "Bizler sadece kendi şehirlerimizin değil aynı zamanda bölgemizin de kalkınması için, bölgemizin sorunlarına çözüm bulmak için bir araya geldik. Ülkemizin geleceğinin iyi olacağına olan inancım sürüyor. Ege’nin uzun yıllardır devletten yeterli payı alamadığı kaynaklardan görülmektedir. Kendi kurumlarımızla yapacağımız çalışmalarda özellikle bölgesel gelişimleri destekleyici kararlar alıyoruz. Manisa bölgesinde çok sayıda sanayi kuruluşları yeralıyor ama ne var ki bu kent yeterli desteği görememektedir. Bu konuyu saptamış bulunmaktayız. Ege genç iş adamları federasyonumuzun henüz bu ikinci toplantısı ancak, diğer bölgelerdeki federasyonlara oranla biz çok daha ilerideniz. Kurumsal yapımız tamamandığında sesimizi Türkiye’de bölge sorunları hakkında daha gür çıkaracağız" dedi.

Konuşmanın ardından Dalan, işadamları ve gazetecilerin sorularını cevapladı. Ege Bölgesi’nin yeterli desteği alması konusunda neler yapıldığı konusunda Dalan, "Yeni kurulan bir federasyonuz. Son bir aydır bu konuda sıkı bir çalışma içine girdik. Bölgenin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde araştırma yapmak için içimizden bir araştırma komisyonu oluşturduk"dedi. Dalan ayrıca ekonomik bir değerlendirme yaparak, "Şu anda Türkiye içinde bulunduğu en büyük sorunlarından birisi istihdamdır. Türkiye önce istihdam açığını çözmek mecburiyetindedir. Şu anda yüzde 15’lere varan eğitimli işsiz var. O yüzden bizlerin en büyük özelliği Türkiye’deki istihdamın artmasını katkı sağlamak, işsizlik oranını azaltmak. O yüzden Ege Bölgesi’ni tanıtacak bir kitapçık hazırladık. Bölgemize yabancı sermayenin gelişini sağlayacağız" diye konuştu.

iha-manisa
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2004 Çarşamba 18:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?