3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Eğitimcilerden anlamlı davranış

Akhisar Merkez Dershaneleri'nde görev yapan eğitimciler, Kızılay'ın “Kan Bağışlayarak Bir Hayat Kurtarın” kampanyasına katılarak kan bağışında bulundular.

Akhisar Merkez Dershaneleri Tahir Ün Şubesi'nde gün boyu süren kan bağışında 36 ünite kan toplandı. Manisa Kızılay Kan Merkezi doktorlarından E. Başak Sarıtunalı, örnek bir davranıiş sergileyen eğitimcilere teşekkür etti.

Sarıtunalı, 18-65 yaş arası önemli bir problemi bulunmayan ve vücut ağırlığı 50 kg'ın üzerinde olan herkesin kan bağışı yapabileceğini ifade ederek, "Bağışlar 3 ay arayla senede 4 kez yapılabilir. Kan verme süresi yaklaşık yarım saattir. Erişkin bir insanda ideal kilosunun yüzde 8' i kadar kan vardır. Pratik olarak 5 ile 6 bin ml. olarak hesaplanır. Bizler kan bağışında bulunacak kişilerden 1 ünite yani 450 ml. alıyoruz. En önemli dikkat çeken konu ise B ve C tipi sarılık geçirenler hiçbir zaman kan bağışında bulunamazlar. Kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir tür yan etkisi yoktur. Bundan dolayı vatandaşlarımızı sağ duyulu olmaya davet ediyorum ve bir gün unutmayalım ki bizim de bir kana ihtiyacımız olabilir" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 15:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?