30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Eğitimcilerden Kızılay'a kan bağışı

Manisa Kızılay Kan Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol doğrultusunda Selendi ilçesinde 40 eğitimci Kızılay'a kan bağışında bulundu. 

Kan bağışı öncesi Öğretmenevi'nde kan vermenin önemiyle ilgili bir seminer düzenlendi. Seminere çeşitli alanlarda eğitim veren 40 öğretmenin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Dede ile Öğretmenevi Müdürü Ali Kanyılmaz da katıldı.
Eğitim Görevlisi Ayhan Özkan ile Türk Kızılayı Manisa Şubesi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Nilüfer Erdoğan'ın birlikte verdiği seminerde, öğretmenlere kan bağışının önemi hakkında bilgiler verildi. Türkiye'de kan bağışının teşvik edilmesi ve artırılması gerektiği vurgulanan seminerde ayrıca, 1 ünite kanın 3 can kurtaradığı belirtildi. Öğretmenlerin de, birer toplum önderleri olarak kan bağışı bilincinin oluşturulmasında büyük öneme sahip oldukları ifade edildi. 

Türk Kızılayı Manisa Şubesi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Nilüfer Erdoğan, sigara kullanan vatandaşları kan verdikten sonra en az 30 dakika sigara içmemeleri konusunda uyardı. Kan verecek kişinin kan vermeden önce yorgun, uykusuz ve aç olmaması ve 24 saat içinde aşırı miktarda alkol almamış olması gerektiğini belirterek, kan verdikten sonra ilk 4 saat içinde bol miktarda sıvı içecek alınmasını önerdi. 

Seminerin ardından Belediye Kültür Salonu'nda Kızılay Kan İstasyonu Manisa Şubesi'nde görevli Doktor Fatma Yağcı, hemşireler yardımıyla seminere katılan gönüllü öğretmenler ve vatandaşlardan kan topladı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2008 Çarşamba 14:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melek aslan IP: 78.189.18.xxx Tarih : 28.03.2008 15:27:55

ÇOK GÜZEL BU OLAYDA KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR EDERİM