30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Eğitime anlamlı destek

Manisa'nın Salihli ilçesinde 71 yaşındaki hayırsever vatandaş Hikmet Özkaya, Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne 3 katlı bina bağışlayarak, derneğin katkılarıyla buraya bir de okuma salonu yaptırdı.


Salihli'ye bağlı Sart beldesinde yaşayan Hikmet Özkaya, 2 yıl önce vefat eden eşi Dudu Özkaya adına eğitime büyük destek sağladı. Beldede sahibi olduğu 3 katlı bir binayı Eğitim Gönüllüleri Derneği'ne bağışlayan hayırsever Özkaya, buraya ayrıca derneğin de katkılarıyla okuma salonu yaptırdı. Okuma salonu için açılış töreni düzenlendi. Törene Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık, Salihli Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Nafi Çelik ve çok sayıda davetli katıldı.


Kaymakam Mesut Yıldırım yaptığı konuşmada, Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin ilçede örnek çalışmaları ile dikkat çektiğini ifade ederek, "Eğitim alanında bir çok başarılı çalışmaya imza atan Eğitim Gönüllüleri, bu kez Sart kasabasında hayırsever vatandaşımız Hikmet Özkaya ile birlikte ortak bir çalışma yürüttü. Özkaya'nın bağışladığı 3 katlı bina okuma salonuna dönüştürüldü. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Salihli Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Nafi Çelik ise “Geleceğimizin teminatı sevgili yavrularımızı bu salonda okumaya teşvik etmeyi, araştırma ve proje çalışmalarında kaynak kitap ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz. Hayırsever vatandaşımızın büyük katkısı ile hayata geçirilen okuma salonu tüm kasabamıza hayırlı olsun” diye konuştu.


Konuşmaların ardından Kaymakam Mesut Yıldırım, eğitime sağladığı katkıyla örnek bir davranış sergileyen hayırsever vatandaş Hikmet Özkaya'ya Peygamber Efendimizin (SAV) mührünün bulunduğu bir plaket hediye etti.
Yaklaşık 2 bin kitap ve 4 adet bilgisayarın bulunduğu Dudu Özkaya Okuma Salonu'nda dershane, dinlenme tesisleri gibi bölümler de yer alıyor.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 14:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?