30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Eğlenirken öğrendiler

Özel Şehzade Mehmet Koleji ikinci yabancı dil olarak Almanca'yı öğrencilere farklı yöntemlerle öğretiyor.


2007-2008 Eğitim ve Öğretim yılının son haftasında Özel Şehzade Mehmet Koleji 11.sınıf öğrencileri Almanca Bilgi Yarışması düzenlediler. Her sınıf üçer öğrenci ile temsil edildi. 5 sınıfın katıldığı yarışmada 15'er soru ve 3 yedek soru soruldu. Yarışmada 11/D ve 11/E sınıfları 1. oldular. Almanca Öğretmeni Şenol Kahramanlar da 1. olan öğrencilere birer Almanya şapkası hediye etti.


Özel Şehzade Mehmet Koleji bu dönem Almanya'dan gelen Alman öğrencilerle de ortak ders yaptı. Almanca öğretmeni Şenol Kahramanlar ve Almanya'da öğretmenlik yapan Peter Swoboda geçtiğimiz günlerde Özel Şehzade Mehmet Koleji'nde ortak ders yaptılar. Alman öğrencilerle Özel Şehzade Mehmet Koleji öğrencileri Almanca dersine önce tanışarak başladılar. Ortak Almanca şarkı dinleyen öğrenciler daha sonra ellerinde şarkı metnini anlamaya çalıştılar. Dersin sonunda Özel Şehzade Mehmet Koleji öğrencileri Alman öğrencilere genel soru sordular ve Almanya hakkında bilgi aldılar.


Özel Şehzade Mehmet Koleji Almanca Öğretmeni Şenol Kahramanlar, "Öğrencilerimize Almanca'yı öğretmeyi planladık. Bunu yaparken öğrencilerin de katılımı en üst düzeyde olması gerekiyordu. Almanca dersini sevdirmeye çalışıyorum. Öğrencilerimin motivasyonunun yüksek olması Almanca'yı öğrenmelerini kolaylaştırıyor."dedi.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 18:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?