3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Ekmeğe mahkeme indirimi

Manisa’nın Salihli ilçesinde 70 kuruş olan ekmek fiyatını yüksek bulup mahkemeye başvuran Salihli Belediyesi davayı kazandı.

Salihli 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin verdiği karar sonrası ilçede ekmeğin fiyatı 50 kuruş oldu. Manisa’nın Salihli ilçesinde yaz döneminde 300 gram ekmeğin 70 Kr’den satılması kararına vatandaşlardan sonra belediyeden de tepki gelmişti.

Bunun üzerine Salihli Belediyesi Salihli 1.Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 300 gramlık ekmek fiyatının 50 kuruş olarak karara bağlanması için dava açtı. Davanın 2 Mart 2009 tarihinde kesin olarak karara bağlanması üzerine İlçede 300 gram ekmeğin fiyatı 50 Kr’den satılmaya başlandı.

Ekmek fiyatının düşürülmesi için girişimlerde bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını kaydeden Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, “İlçemizde bir süre önce ekmek fiyatı 70 Kr'den satılmaya başlandı. Bu artışın ardından ilgili taraflara fiyatın çok yüksek olduğunu bildirdik. Fırıncılar Odası'nı temsilen Salihli Esnaf Odası ile bir toplantı yaptık. Kendileri de maliyetlerin çok yükseldiğini bu nedenle bu kararın alındığını söylediler. Son zamla birlikte Salihli'de ekmek fiyatına 4 ay içerisinde yüzde 32 oranında zam yapılmış oldu. Buda enflasyonun oldukça üzerinde bir oran. Bunun üzerine Salihli 1. Asliye Hukuk(Ticaret) Mahkemesi’ne dava açtık. Dava 2 Mart 2009 tarihinde sonuçlandı. Bunun üzerine Salihli’de 300 gram ekmeğin fiyatı 50 Kr olarak tespit edildi.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 19:36:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?