3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Elektrik kabloları yeraltına iniyor

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 5 milyon Dolar'a malolacak, elektrik şebeke sisteminin yer altına alınma çalışmaları başladı.

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ. (GEDAŞ) Alaşehir İşletme Müdürü Hüsamettin Kardaş, ilçenin elektrik şebekesinin yaklaşık 40 yıl önce yapıldığına dikkat çekerek, mevcut şebekenin bugünkü ihtiyaca cevap veremediğini ifade etti.

Kardaş, "Çağımızda elektrik ve elektronik sistem hızla gelişmekte olduğu için şebekemiz ihtiyaca yeterli cevap veremez hale gelmiş, iletkenlik özellikleri azalmıştı. Bunun sonucu evlerimizde, iş yerlerimizde kullandığımzı elektronik aletler sık sık arıza yapıyordu. İmar durumu nedeniyle caddeler dar olduğu için direk dikecek yer bulmakta zorlanıyorduk. Voltaj yeterli derecede ihtiyacı karşılayamıyordu. Sistemle ilgili sık sık şikayetler yaşanıyordu. Elektrik sisteminde yaşanan olumsuzlukları çözmek, görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için sistemin yer altına alınması için ihale yapıldı. İhaleyi alan firma çalışmalarına başladı ve 22 ayda tamamlanması planlandı." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 52 kilometrelik elektrik hattının yer altına alınacağını ve yaklaşık 5 milyon Dolar'a mal olacağını açıklayan Kardaş, bu çalışma ile Alaşehir'in elektrik şebekesinin yüzde 75'ninin yer altına alınmış olacağını, kalan yüzde 25'lik bölge için daha sonra tekrar ihale yapılacağını belirtti.

Elektrik şebeke sisteminin yer altına alınacağı bölgelerin Yeni Mahalle, İtfaiye Caddesi, Devlet Hastanesi, Hacıbey, Yenice ve Fatih Mahallesi arasında kalan bölgeler olacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 17:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?