4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

‘Elektrik krizi’ Meclis’e taşındı

Manisa’da TEDAŞ’ın, AKP döneminden kalma borçlar nedeniyle belediyenin bazı birimlerinin elektriğini kesmesi, MHP Milletvekili Akçay tarafından Meclis’e taşındı

TEDAŞ’ın, AKP’li yönetim döneminden kalma, beş yıldır ödenmeyen 8 milyon TL’lik borç yüzünden Manisa Belediyesi’nin elektriğini kesmesi, TBMM gündemine taşındı. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Akçay, “Merak ediyorum, borçlarından dolayı bu zamana kadar hangi belediyenin elektrikleri kesilmiştir? Türkiye’de bunun bir örneği var mıdır? Acaba AKP’li bir belediyenin de borcundan dolayı elektriği kesilmiş midir” diye sordu.

Şu satırlara yer verdi
Akçay, önergesinde, şu satırlara yer verdi: “Manisa TEDAŞ ile belediyeye ait olan trafoların TEDAŞ’a devredilmesi konusunda protokol anlaşması yapılmışken ve bu devirden doğacak 2.5 milyon TL’nin mahsuplaşmak suretiyle TEDAŞ’a verilmesi yönünden anlaşılmışken, sürecin tamamlanması beklenmeden Manisa Belediyesi’ne bağlı bazı birimlerin elektriklerinin kesilmesi yoluna neden gidilmiştir? Bu uygulamayla 29 Mart’taki siyasi tercihleriyle ilgili olarak Manisalı vatandaşlarımız cezalandırılmak mı istenmektedir? Manisa Belediyesi’nin elektrik borçlarının geçmiş dönemlere ait olduğu bilinmektedir. Bu borçlar hangi dönemlere aittir? Belediyenin, Manisa GEDAŞ’a borçlarından dolayı AKP’li eski Belediye Başkanı Bülent Kar döneminde elektrikleri neden kesilmemiştir? Bu dönemde kesilmesinin gerekçesi nedir? Bu yönde siyasi bir talep mi olmuştur?”
 

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 09:23:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?