4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Emekli öğretmen Vali'ye mektup yazdı

Alaşehirli emekli öğretmen Adil Nergiz gürültü ve çevre kirliliğinin önlenmesi konusunda Manisa Valisi Celalettin Güvenç'e bir mektup yazarak, yerel seçimler döneminde konvoylara izin verilmemesini istedi.


29 Mart 2009 Yerel Seçimleri öncesinde Alaşehir’de çevreye duyarlı emekli öğretmen Adil Nergiz, Manisa Valiliği’ne bir dilekçe yazarak propaganda döneminde çevreyi rahatsız edici ve kirletici hareketlerin önlenmesi için şimdiden önlem alınmasını istedi. Adil Nergiz, Denizli Valiliğini örnek göstererek, Manisa Valiliği’nin de aynı uygulamayı başlatmasını istedi. Emekli öğretmen, “Seçim, sünnet, düğün başta olmak üzere konvoylar Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası, Kara Yolları Trafik Yasası ve Kabahatler Yasası’na göre suçtur.

Kanunlar TBMM tarafından Türk Milleti adına yapılır. Konvoylarda çok sayıda araç sürekli korna çalarak gürültü ve görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Bu konvoylar herkesi rahatsız etmekte ve trafiğin normal akışını da etkilemektedir. Konvoylardan tüm halkımız şikayetçidir. Avrupa ülkelerinde konvoy diye bir olay yok. Konvoyların Ülkemiz genelinde yasaklanması için İçişleri Bakanlığına ve tüm valiliklere çağrıda bulunuyorum.”dedi.


Daha önceden bu konuda yaptığı eylemlerle tanınan Adil Nergiz, yazdığı dilekçesini taahhütlü olarak Manisa Valiliği’ne gönderdi.

İha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 17:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?