30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Emekli öğretmenlerden eğitime destek

Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde hayırsever emekli öğretmen Veli Demiröz, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi İlköğretim Okulu bahçesine yapılacak 2 derslikli özel proje anasınıfı yapımına destek oluyor.


Valilik makamında düzenlenen protokol imza töreninde Vali Celalettin Güvenç, Vali Yardımcıları İsmail Kaya, Turan Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ve hayırsever emekli öğretmen Veli Demiröz hazır bulundular. Özel proje anasınıfı protokolü imza töreninde konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, "Veli bey bir öğretmen emeklisi, eğitim gönüllüsü, ömrünü eğitime adamış, ömrünü eğitim uğruna harcamış bir vatandaşımız. Şartlarını zorlayarak 30 bin YTL' yi bir emekli öğretmen olarak eğitime adayarak eğitime katkı sağlamak istiyor. Yapılan katkı ve yardım maddi olarak ölçülmesi olmayan bir davranış biçimi. Çok paranız olduğunda eğitime katkı sağlayabilirsiniz. Ama ömrünüzü eğitime adadıktan sonra mütevazı emekli maaşıyla geçinirken Türk eğitimine, çocuklarımızın geleceğine bütün birikmişini bağışlayan böyle vatandaşlara Türkiye'nin ihtiyacı var” diyerek teşekkürlerini sundu.
Hayırsever Veli Demiröz Vali Celalettin Güvenç ve Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy'a yardım talebini kabul ettikleri için teşekkür ederek “Karınca kararınca bir şeyler yapabildiysem çok mutlu oldum. Hayırsever vatandaşlarımızın böyle yerlere yardım yapmalarını temenni ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç ve hayırsever emekli öğretmen Veli Demiröz Manisa Tarzan'ı Ahmet Bedevi İlköğretim Okulu bahçesine yapılacak 2 derslikli özel proje anasınıfı yapım protokolünü imzaladılar.


Veli Demiröz'ün adının verileceği okulun yaklaşık 88 bin YTL'ye mal olacağı, 30 bin YTL'si hayırseverden, 58 bin YTL'sinin de idarece karşılanarak yapımının tamamlanacağı bildirildi.
(ÖA)

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 18:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?