5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Emine'nin katil zanlısı ifade değiştirdi

EMİNE'NİN KATİL ZANLISI İLK KEZ HAKİM ÖNÜNDE

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde geçen yıl Ağustos ayında çalıştığı marketin sahibinin 17 yaşındaki kızını hunharca öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan katil zanlısının yargılanmasına başlandı. Sanık, daha önce polise verdiği ifadeyi duruşmada reddederek, suçlamaları kabul etmedi.

Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık Kazım B. (26) hazır bulunurken, öldürülen 17 yaşındaki Emine Ç.'nin annesi Yıldız Ç., babası İbrahim Ç., dedesi Orhan Ç., babaannesi Emine Ç. ve yakınları da duruşmayı izledi. Emine Ç.'nin ailesi Adliye Sarayı bahçesinde yorgun ve bitkin gözlerle mahkeme saatini beklerlerken, Alaşehir M Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan katil zanlısı arka kapıdan adliye binasına alındı. Sanık Kazım B.'nin "cinsel istismara teşebbüs, delilleri yok etmek, adam öldürmek, konut dokunulmazlığını ihlal" iddialarıyla ağırlaştırılmış müebbet suçuyla yargılandığı duruşma 5.5 saat sürdü. Duruşmada sanık Kazım B., daha önce polise ve savcılığa verdiği ifadeleri reddederek, suçlamaları kabul etmedi. Sanık, polislerin kendisine ilaçlı meyve suyu verdiğini, bu yüzden nasıl bir ifade verdiğini hatırlamadığını iddia etti. Mahkeme salonuna dinleyici olarak giren Emine Ç.'nin yakınları sanığa ateş püskürerek, "Yalan söylüyor" diye bağırdı.

Mahkeme, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi ve duruşmaya katılmayan tanıkların dinlenmesi için mahkemeyi 21 Nisan 2011 tarihine erteledi. Duruşmanın ardından sanık yine arka kapıdan çıkartılarak cezaevine götürülürken, öldürülen genç kızın annesi Yıldız Ç. baygınlık geçirdi.

Baba İbrahim Ç. "Olay günü yaşadığımız şokun etkisiyle birçok detaya hakim olamadık. Zaman içerisinde yaptığımız incelemelerde, Kazım'ın apartman giriş kapısını, daire kapısını kilitlediğini fark ettik. Kızımın arka balkon kapısından çıkmak istediğini, bunun üzerine balkon kapı kilidinin sert bir cisimle vurularak kırıldığını, kırılan parçanın içerde kaldığını gördük" dedi.

Katil zanlısı Kazım B.'nin uzun süredir marketinde çalıştığını ve onu evladı gibi gördüklerini anlatan acılı baba, "Kazım yalan söylüyor. Avukatı yönlendirmiş. Yaptığı caniliği inkar ediyor. Cinayet günü kasamdan çaldığı bin 400 yüz TL'yi itiraf etti" diye konuştu.

Emine Ç'nin avukatı Adnan Özdişçi ise yaptığı açıklamada, "Sanık karakol aşamasında, savcılık huzurunda, mahkeme huzurunda inkar cihetine gitti. Ayrıca vekilleri tarafından akıl hastalığı iddiası ortaya konuldu. Mahkeme akıl hastalığı iddiasının değerlendirilmesi ve duruşmaya katılmayan tanıkların dinlenmesi için mahkemeyi 21 Nisan 2011 tarihine erteledi. Ancak sanık her ne kadar inkara yönelik bir beyanda bulunmuşsa da, bizim duruşma sefaatinde gözlemlediğimiz kadarıyla sanığın iddia ettiği olaylardaki

çelişkiler, olay mahallini görmeyen bir insan tarafından ortaya konması mümkün değil. Dolayısıyla sanığın cinayeti işlediği kanaatindeyiz" dedi.

13 Ağustos 2010 tarihinde meydana gelen olayda, 17 yaşındaki Emine Ç. dedesine ait evde boğularak ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunmuştu. 6 yıldır Emine Ç.'nin babasının marketinde çalışan Kazım B.'nin olay günü marketin güvenlik kamerasını devre dışı bırakarak, üst katta dedesinin evinde yalnız bulunan Emine Ç.'nin yanına çıktığı, zorla birlikte olmak istediği, bir süre boğuştuktan sonra kızın başına önce sopayla, sonra ütüyle vurarak baygın hale getirdiği, boğazını

yemeniyle sıktıktan sonra rastgele bıçak darbeleriyle 10 yerinden bıçakladığı, daha sonra markete inerek çalışmaya devam ettiği iddia edilmişti. Cinayet sonrası Kazım B.'nin diğer market çalışanlarıyla birlikte üst kata çıkarak genç kıza yardımcı olmaya çalıştığı, fakat hastaneye götürmeden olay yerinden ayrıldığı öne sürülmüştü. Daha sonra ifadesi alınmak üzere karakola götürülen zanlı, iki kez ifadesi alınıp bırakıldıktan sonra tekrar yakalandığında suçunu itiraf etmişti.

EMİNE'NİN KATİL ZANLISI İLK KEZ HAKİM ÖNÜNDE
EMİNE'NİN KATİL ZANLISI İLK KEZ HAKİM ÖNÜNDE
EMİNE'NİN KATİL ZANLISI İLK KEZ HAKİM ÖNÜNDE
EMİNE'NİN KATİL ZANLISI İLK KEZ HAKİM ÖNÜNDE
EMİNE'NİN KATİL ZANLISI İLK KEZ HAKİM ÖNÜNDE
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 13:57:00
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 19:03:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?