30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Emniyet'ten yayalara broşürlü uyarı

Manisa Emniyet Müdürlüğü tarafından karşıdan karşıya geçişlerde meydana gelen kazaları önlemek amacıyla vatandaşlara uyarıcı broşürler dağıtıldı.


Manisa Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü yaya geçitlerindeki kazaların son bulması için çeşitli çalışmalar yapıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri’ kapsamında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri yayaların karıştığı trafik kazalarını en aza indirmek için çarşı merkezinde değişik noktalarda yayalar için hazırlamış uyarıcı broşürler dağıttı. Vatandaşları sık sık uyaran trafik polisleri broşürleri vererek vatandaşlara kuralları anlattılar.

Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, yayaların karşıdan karşıya geçerken kaza riskiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Trafikte karşıdan karşıya geçmenin en güvenli şeklinin yaya geçidini kullanmak olduğuna dile getiren Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Çoğumuz, yaya geçitlerini, alt ve üst geçitleri kullanmayı zaman kaybı ve külfet olarak görmektedir. Kurallar gereği araçlar, yaya geçidinden geçecek olan yayalara yol vermek durumundadır. Bu nedenle yaya geçitleri can güvenliği açısından en güvenli yerlerdendir. Trafikte küçük yaşta yayalarda çok fazla bulunmaktadır. Büyüklerin her ortamda küçüklere örnek olacak iyi davranışlarda bulunması genel bir doğrudur. Bu durum, trafik ortamında daha da önem taşır. Gerek yaya gerekse sürücü olarak büyüklerin kurallara uyması, çocuklarda kalıcı etkiler yaratacak ve güzel bir model oluşturacaktır. Bu çoğu zaman, okul eğitimi ve kısa süreli kurslardan bile önemlidir. Yetişkinlerin yaya ve sürücü olarak doğru davranışlar sergilemesi örnek olmanın yanı sıra sevdikleri ve kendi yaşamları açısından da önemlidir. Bu nedenle özellikle karşıdan karşıya geçişlerde yaya geçitlerini kullanınız. Unutmayın ki birlikteyken yaptığınız her yanlış hareket çocuklarınızın zihninde doğru bir davranış olarak kalır ve yalnızken de uygulanır.”dedi.
Yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu hallerde; taşıt yolu üzerinde trafiği tehlikeye düşürecek davranışlarda bulunanlar hakkında 55 YTL para cezası uygulanacağını açıklayan Aydemir, “Yapılan İstatistiklerde ilimizde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaların da yayaların karışmış olduğu trafik kazaları oranı 2007 yılında % 24, 2008 yılının ilk 10 ayında ise % 23’tür. Bu nedenle kurallara uymalıyız.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 20:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?