30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Emre'nin yardımına Başbakan koştu

Selendi ilçesine 9 kilometre uzaklıktaki Yenice köyünde yaşayan doğuştan özürlü 11 yaşındaki Emre Köse, okumak için Başbakan’dan yardım isteyince hayatı değişti.


İsmail ve Aysel Köse’nin 3 çocuğundan biri olan Emre Köse, ellerin ve ayakların tutmama hastalığı nedeniyle yürüyemiyor. Ege Üniversitesi ve Behçet Uz Çocuk Hastanesi başta olmak üzere birçok sağlık kuruluşuna götürülen talihsiz çocuk tedavi olamadı. Baba İsmail Köse, oğlunun tedavisi için elindeki tüm paraları harcadı, kredi çekip tedavi için kullandı ancak sonuç alınamadı. İlkokul döneminde Emre köydeki okula yazıldı. Yürüyemeyen Emre annesinin sırtında 5 yıl boyunca okula gitti geldi. Bu yıl ilçedeki okulda eğitimine devam etmek isteyen Köse özürlü olduğu için okula yazılamadı. Ancak aile çare bulamadı.


BAŞBAKAN’A MEKTUP YAZDI
Israrla okumak isteyen Emre ailesinin evde olmadığı bir gün eline kalem ve kâğıt alarak Başbakan’a mektup yazdı. Günler sonra mektup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştı. Çok geçmeden Emre ile ilgili Manisa Valiliği’ne bir yazı gönderildi. Valilik bu yazıyı Kaymakam aracılığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şehirli, Emre için hemen çalışma başlattı. Emre’nin okula gidip gelmesi için servis aracına özel koltuk yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tekerlekli sandalye alınacak. Yetkililer, kalçadan takılıp yürümeyi sağlayan cihaz alınması için de kampanya başlatılacağını açıkladılar.


Başbakan’ın ilgisi karşısında duygulanan Emre Köse: “Ablamlar gibi liseyi bitirip üniversiteyi kazanmak istiyorum. Doktor olup benim gibi özürlü çocukları tedavi etmek en büyük hayalim olacak. Başbakanımıza teşekkür ederim.”dedi.
Baba İsmail Köse ise “8 yıldır tüm varlığımı oğluma harcadım ama hiçbir sonuç alamadım. Para yetmeyince bankadan kredi kullandım maddi durumum zayıf. 2 Gözlü bir evim var, özel bir şirkette askeri ücretle süt topluyorum. Evimin geçimini ancak sağlayabiliyorum. Oğlumun okuması için gerekli yardımın yapılmasını istiyorum.”dedi.


Anne Aysel Köse de oğlumu köyden 1 kilometre uzaklıktaki okula 5 yıl götürüp getirdiğini belirterek, “Oğlumu sırtımda taşırken bel fıtığı hastalığına yakalandım. Doktora gittiğimde ‘ağır kaldırma ameliyat olursun’ dediler ama ben oğlum için kendimi feda ettim. Tütün tarlasına bile sırtımda götürüyorum. Öleceğimi bilsem yine de sırtımda taşırım. Oğlumun okumasını istiyorum.”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 20:37:01
Güncelleme :11 Eylül 2008 Perşembe 15:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?