5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

En çok atık pil toplayan okullar ödül

EN ÇOK ATIK PİL TOPLAYAN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bu yıl beşincisi düzenlenen Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri çerçevesinde ilköğretim okulları arasında düzenlenen Atık Pil Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Fatih Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Mesut Arslan, Manisa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yonca Ekmekçi, Manisa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Münir Bedel, Türkiye Taşınabilir Pil Üreticileri ve İhracatçıları Derneği (TAP) temsilcisi Elif Kara, Atık Pil Yarışması’nda dereceye giren okul öğrenci ve öğretmenleri katıldı. TAP temsilcisi Elif Kara’nın açılış konuşmasını yapmasının ardından kürsüye davet edilen Manisa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Münir Bedel, “Atık pil toplama projesini Türkiye’de Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş tek kuruluş; 2004 yılında kurulan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği üstlenmiştir. Manisa Belediyesi olarak biz de bu projeye 2006’dan beri katılmaktayız. Pil Üreticileri Derneği’nin başlatmış olduğu kampanya ile Manisa genelindeki ilköğretim okullarımızdan 15 Şubat–30 Nisan 2010 tarihleri arasında Belediyemizce yaklaşık 3 ton pil toplamıştır. Bu oldukça önemli bir başarıdır. Bu projeye katkıda bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, çok kıymetli öğretmenlerimiz ve sevgili öğrencilerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Ayrıca bu projenin gerçekleşmesinde büyük ölçüde emeği geçen Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği yetkililerine de teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Konuşmaların ardından Atık Pil Toplama Yarışması’nda ödül almaya hak kazanan birinci okul İsa Artunç Üzümcüler İlköğretim Okulu’na ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu takdim etti. İkinci Üçpınar Yıldız Hanım İlköğretim Okulu’na ödülünü Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Mesut Arslan, üçüncü Pelitalan ilköğretim Okulu’na ise ödülünü TAP temsilcisi Elif Kara takdim etti. Etkinlik, yarışmaya katılan okul öğrencilerinin protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.

EN ÇOK ATIK PİL TOPLAYAN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
EN ÇOK ATIK PİL TOPLAYAN OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 18:23:00
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 20:11:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?