4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

En ucuz ekmek Turgutlu'da

TÜRKİYE'NİN EN UCUZ EKMEĞİ TURGUTLU'DA

Turgutlu ilçesinde ekmek üretimi yapan fırınlar arasında dört ay önce başlayan fiyat rekabetinden en çok vatandaşlar memnun oldu. Turgutlu Fırıncılar Odası tarafından dört ay önce 300 gram ekmeğin fiyatı 70 kuruş olarak belirlendi. Kısa bir süre Turgutlu'da ekmek bu fiyat üzerinden satılırken ilçe genelinde fırıncılar arasında başlayan rekabet sonrası 300 gram ekmek beş ayrı fiyatta satılmaya başlandı. Turgutlu'da ekmek 25, 30, 35, 40, 50 ve 60 kuruştan satışa sunulurken bazı fırınlarda 3

ekmek fiyatı 1 TL, 5 ekmek fiyatı 1.50 TL olarak belirlendi. Ülke genelinde Turgutlu'daki fiyatların altında ekmek satışı olmadığı öğrenildi.

Turgutlu'da ekmeğin maliyetinin altında ucuz fiyatlara satılması nedeniyle ilçe genelindeki fırınların önünde kuyruklar oluşuyor.

Ekmeğin ucuz olmasından dolayı son derece memnun olduklarını söyleyen bir vatandaş, "Ekmek fiyatlarının sürekli bu şekilde olmasını istiyoruz. Özellikle kış aylarında yaşadıkları geçim sıkıntıları artan fakir vatandaşlar bir lokma ucuz ekmekle moral buluyor. Evlerine ekmek götürebilmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Biz, fiyatlardan çok memnunuz" dedi.

Turgutlu Fırıncılar Odası Başkanı Şahin Ek, Turgutlu'da 45 fırının faaliyet gösterdiğini belirterek "Nüfus oranına bakıldığında nüfusu 111 bin olan ilçeye 20 fırın yeterli gelir. Fırın sayısının fazla olması pazarın daralmasına neden oluyor. Durum böyle olunca müşteri çekmek amacıyla ucuz ekmek satışları başlıyor. Birkaç fırın tarafından başlatılan rekabet sonucunda diğer fırınlarda müşteri ve bayilerini kaybetmemek amacıyla mecburi olarak indirime gidiyor. Turgutlu'da fırın başta olmak üzere tüm meslek

gruplarında iş yeri enflasyonu yaşanıyor. Özellikle fırınlara resmi kurum ve kuruluşlar tarafından düzenli denetim yapılmaması nedeniyle ortaya haksız rekabet çıkıyor. SSK, Maliye ve Tarım müdürlüklerince denetimlerin sıkılaştırılması şart" dedi.

Turgutlu'da fırın işletmeciliği yapan Dursun Yoksul da 2010 yılının ilk günlerinde bu rekabetin daha farklı bir boyut kazanacağını belirterek şunları söyledi: "Şu an 3 ekmek 1 TL'ye satılıyor yeni yılda 4 ekmek 1 TL'ye satılacak. Bazı fırınların rekabeti başlatmasına kızdım ve kendi kendime rekabet öyle olmaz böyle olur dedim. İşyerimin camına efsane geri döndü 3 ekmek 1 TL şeklinde bir pankart astım bu işten zarar etmeme rağmen hedefim 111 bin nüfuslu Turgutlu'ya 30 bin ekmek satmak. Bu rekabet

Turgutlu'da daha bir yıl sürer dayanan kalır dayanamayan kapatır. Bu rekabetin en güzel yanı vatandaşımızın yoksulların ucuz ekmek yemesi. Her gün binlerce kişiden dua alıyoruz."

Fırıncı Ferhat Ülker ise bu rekabetin bir an önce sona ermesi gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Turgutlu'da kaliteli ekmek üretilip değerinde satılmalı. Ekmeğin ucuz satılması gramajın eksiltildiği anlamına gelmez. Ancak, fırıncılar bu durumdan çok büyük zarar ediyor. Çoğu arkadaşımız tezgahtarlarını ve ustaları işten çıkarttı. Bizim Çeşme'de de fırınımız var orada aynı ekmeği 70 kuruştan satıyoruz."

TÜRKİYE'NİN EN UCUZ EKMEĞİ TURGUTLU'DA
TÜRKİYE'NİN EN UCUZ EKMEĞİ TURGUTLU'DA
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 18:15:02
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 19:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?