4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

En uzun soluklu şiir şöleni

Manisa'nın Salihli ilçesinde bu yıl 41.'si düzenlenen Şiir İkindileri etkinliğinde şairler davetlilere şiir ziyafeti sundu.

Salihli'de her yıl bahar ve güz olmak üzere yılda iki kez düzenlenen Şiir İkindileri Belediye Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Muzaffer İlhan Erdost ve Cevat Çapan olmak üzere, Metin Demirtaş ve Şükrü Erbaş, Ankara'dan Akif Kurtuluş ve Mahmut Temiz Yürek, İstanbul'dan Ayten Mutlu ve Gülce Başer, İzmir'den Hidayet Karakuş, Ümit Yaşar Işıkhan ve Sadık Kırımlı katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, "Yoğun bir çalışma temposundan yeni çıktık. Taze bir bahar kapımızı yeni çaldı ve şiir ikindilerimizin bir yenisine, 41.'sine ermiş olduk. Yurdumuzun her bölgesinde nazarlardan saklamak için kullanılan bir değim vardır; 'Kırk bir kere maşallah'. Evet kırk bir kere maşallah duygumuzla yeni bir şiir ikindimizde birlikteyiz. Bu yeni dönemimizin ilk etkinliğine de yurdumuzun iyi niyet temenni eden bir başka değişi ile başladık. Şiir İkindilerimizi sonsuza kadar taşımak arzumuzun bir kanıtı olsun. İstiyoruz ki cumhuriyetimizin kuruluş ülküsü de olan adalet, eşitlik, kardeşlik' bilinci, bir kez daha şiirin sonsuz ırmaklarından akarak Salihlimiz de biriksin" dedi.

20 yılı aşkın bir süredir düzenlenen Şiir İkindileri'nin Türkiye'de bir örneği daha bulunmuyor. "Makedonya Şiir Akşamları" dışında Dünya'da örneği bulunmayan Salihli Şiir İkindileri'nin son 4 yıldır hazırlanmasını ve sunumunu İzmir'de yaşayan tanınmış şairlerden Tuğrul Keskin üstleniyor. 41. Dionysos Şiir Ödülü'nün sahipleri ünlü şairler Muzaffer İlhan Erdost ve Cevat Çapan oldu. Etkinlikler Salihli Belediyesi Türk Halk müziği korosu Şefi Levent Akpınar'ın mini konserinden ardından konuk şairlerin kitaplarını imzalaması ile son buldu.

Şiir İkindileri'nin sonunda etkinliğe katılan sanatçılara birer plaket verildi. Dianysos Onur Ödülü Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay tarafından Muzaffer İlhan Erdost ve Cevat Çapan'a verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 00:24:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?