4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Engelliler için protokol imzalandı

Manisa'nın Salihli ilçesinde belediye ile Tüm Engelliler ve Aileleri Kültür Yardımlaşma ve Destek Derneği, engelli çocukların sorunlarının çözümü için protokol imzaladı.
Salihli Belediyesi'nde düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, dernek başkanı Gülçin Kocatürk ile engelli çocuklar katıldı.

Gülçin Kocatürk, Salihli Belediyesi'nin engellilere yönelik desteğinin geçmişte de bulunduğunu hatırlatarak, “Bu protokol, zihinsel engelli çocukları sosyalleştirmek, istihdam alanında güçlendirmek eğitim alanında daha iyi olanaklar sağlayarak karşılıklı hak ve sorumlulukları belirtmek üzere hazırlanmıştır.

Protokolle Salihli'de yaşamını sürdüren zihinsel özürlülerin rehabilite edilerek toplumsal yaşama olumlu katılımlarını sağlamak üyelerine önleyici koruyucu, eğitici, rehabilite edici çalışmaları plalayıp uygulayarak onların mesleki bilgi ve becerilerini pekiştirmek amacı ile kurs ve toplantıların yapılması amaçlanmıştır.”dedi. Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise engellilere yönelik desteklerinin süreceğini ifade etti.
 

iHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 16:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?