30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Engelliler için veri tabanı oluşturuluyor

Akhisar Bedensel ve Zihinsel Engeliler Derneği tarafından (ABZED) kaymakamlık ve belediyenin de desteğiyle ilçede yaşayan engelli vatandaşların sorunlarına çözüm yolu olacak Engelli Veri Tabanı oluşturma çalışmalarına başlandı.


Konuyla ilgili açıklama yapan ABZED Başkanı Metin Ören, "Kamuoyu araştırma anket çalışmaları ve engelli veri tabanı oluşturmak üzere engelli tespit formu hazırladık. Halkımızın engellilere bakışı, engelliler için yapılması gerekenler, engellilerle ilişkiler ve şehrimizde engelli sayısını tespiti bu veri tabanında yer alacak. Bu çalışmadaki amacımız, önümüzdeki dönem faaliyetlerimizi daha sağlıklı yürütebilmek, kamuoyu oluşturmak ve varolan engelli sayısını bilmektir. Bu doğrultuda daha verimli, daha sağlıklı çalışmalar yapacağız. Ekim ayı itibariyle bilgilendirme panellerimiz şehrimizdeki özel rehabilitasyon merkezlerinin katılımıyla devam edecektir. İsteğimiz, engellilerin daha iyi koşullarda toplumda yer almasıdır" dedi.

Bu arada ilçede faaliyet gösteren bazı rehabilitasyon merkezlerine tepki gösteren Ören, bu merkezlerin engellileri birer rant aracı gibi gördüğünü, yöneticilerinden etkinlikleri için bir destek alamadıkları gibi kurum değiştirmek isteyen bazı engellilerin çeşitli yöntemlerle mağdur edildiğini öne sürdü. Bu sorunun takipçisi olacaklarını ifade eden Ören, "Bir rehabilitasyon merkezinde eğitim alan çocuğumuz bir öğreticiye yaklaşık 6 ayda alışmakta, ancak burada bulunan kurumlarımızda 6 ayda bir eğitmen değişiyor ve çocuklarımızın gördükleri eğitim zaman kaybı olarak ailelerine ve çocuklara yansıyor. Burada çocuklarımız rant için paylaşılıyor ve kavgalara alet ediliyor. Biz bu işin takipçisi olacağız. Çocuklarımıza gelişi güzel eğitim verilmesinin karşısında olarak denetlemelerimiz bundan sonra devam edecektir." diyerek sözlerini tamamladı. 

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 18:03:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?