30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Engelliler sorunlarını paylaştı

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla Turgutlu ilçesinde düzenlenen açık hava panelinde biraraya gelen engelli vatandaşlar, sorunlarını ve taleplerini kamuoyu ile paylaşmaya çalıştılar. 

Turgutlu Yardımlaşma Derneği üyesi yaklaşık 40 engelli ve yakınları Turgutlu Belediyesi Kültür Merkezi yanında bulunan parkta buluştular. Engelliler, burada düzenlenen açık hava paneline katılmak üzere dernek binasından parka kadar tekerlekli sandalyeleri ile geldiler. Panel öncesi protokolü bekleyen engelli vatan daşlar, yarım saat geçmesine rağmen protokolden gelen kimse olmayınca buna tepki gösterdiler. Ellerinde taşıdıkları pankartlarla çevreye, sosyal yaşamın her alanında bulunmak istediklerini gösteren engelliler, toplumun engellilere sahip çıkmasını istediler. 

Panelde ilk konuşmayı yapan Turgutlu Yardımlaşma Derneği Başkanı Aysel Yiğit, "Her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Bu kesinlikle unutulmamalı ve toplum olarak çevremizdeki tüm engellilere sahip çıkılmalıdır" dedi. Sosyal Hizmetler Uzmanı Özlem Karatepe Candanoğlu engelli vatandaşların fiziki koşullarının iyileştirilmesi ve sahip oldukları haklara saygı duyulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca panelde Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr Sabri Taşçıoğlu da konuşma yaptı. Engelli Emine Bulut'un “Biz Özürlüyüz Kusurlu Değil” isimli şiirini okuduğu sırada bazı engelli vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadılar. 

Yaklaşık olarak 1 saat süren açık hava panelinde tüm davetlilere simit, ayran ve dondurma ikram edildi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 17:10:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?