30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Engellilerden Gülcü'ye ziyaret

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kula'da bulunan Özel Ay Deniz Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Belediye Başkanı Halil Gülcü'yü ziyaret etti.

Belediye Başkanı Halil Gülcü, rehabilitasyon merkezinin müdürü Servet Gündüz, öğretmenler, merkezde eğitim gören engelli ve yakınlarını makamında kabul etti.

Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Gündüz, 2007 yılı Haziran ayından buyana hizmet vermekte olan merkezlerinde eğitilebilir, öğretilebilir ve bedensel engelliler programlarının mevcut olduğunu, 130 civarında öğrenciye hizmet verdiklerini belirtti. Her sağlıklı bireyin birer potansiyel engelli adayı olduğu gerçeğinden yola çıkarak başkan Gülcü'den kamu binalarının, cadde ve sokakların düzenlenmesinde engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemelere öncelik verilmesini isteyen Gündüz, "Daha önce ilçemizde Rehberlik Araştırma Merkezi açılması yönünde çalışmalar yapılmış olmasına rağmen bina sorunu çözülemediğinden netice alınamamıştır. Belediye Başkanımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve ilçe yöneticilerimizin girişimleri ile Rehberlik Araştırma Merkezi'nin kısa sürede ilçemizde açılmasının sağlanacağını, bina sorununun çözüleceğini ümit ediyoruz." dedi

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gülcü ise, engelliler için yaptıkları hizmetleri anlattı. Gülcü, "Bu kentin belediye başkanı olarak her zaman engeli kardeşlerimin yanındayım ve olmaya devam edeceğim. Rehberlik Araştırma Merkezi konusunda 100. Yıl İş Merkezi'nde yer temin ettik ancak Bayındırlık Bakanlığı'ndan bu konuda uygun olmadığına dair cevap geldi. Şu anda yer araştırmamız sürüyor. En kısa zamanda bu hizmeti ilçemize kazandırmaya çalışacağız." diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 17:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?