4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Engellilere büyük ayıp

Manisa Bedensel Engelliler Derneği’nin düzenlediği geceye sponsor olan firmalar, son anda desteklerini çekti. Sanatçılar gelmeyince, salon boş kaldı

Söz verdiler ama...
MANİSA Bedensel Engelliler Derneği, ‘Engelleri Aşma Gecesi’ düzenledi. Çeşitli firmalar sponsorluk sözü verdi. Ancak etkinlikten dört  saat önce bazı firmalar desteklerini çekti. Bu durum, şairler Aykut Kuşkaya ve Kahraman Tazeoğlu’yla rap müzik grupları Kezzap, Maçok ve Satrat’ın programlarının iptal edilmesine neden oldu.

30-40 kişi katıldı
HER şeye rağmen gece düzenlendi. Duyarlı birkaç yerel sanatçı katıldı. Bin 500 kişilik salonda sadece 30-40 koltuk doldu. Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Macit Usta, şöyle dedi: “Amacımız bir gece de olsa, vatandaşlarımıza engelli olduklarını unutturmaktı. Ama protokolün ve yerel yöneticilerin duyarsızlığı buna izin vermedi.

Düşenin dostu olmuyor
ENGELLİLER toplumda kendileriyle başbaşa. Nasıl düşenin dostu olmuyorsa engellinin de yok. Hiçbir kurum ve kuruluş bize destek olmadı. Sponsorluklarını çeken firmalar, ‘Size ancak 300 lira verebiliriz’ dedi. Biz de onlara, ‘Engelli olabiliriz ama dilenci değiliz’ cevabını verdik. Bu, bizim değil tüm Manisa’nın ayıbıdır.”
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 09:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?