4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Enli: Kazanın suçlusu biziz

MANİSA'DA KAZALARIN EN AZA İNDİRİLMESİ İÇİN TOPLANTI YAPILDI

Manisa'da kazaların azaltılması için Şoförler Odası Başkanlığı, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB), Halk otobüsleri sahipleri ve minibüs şoförleri Vali Celalettin Güvenç'in başkanlığında bir araya geldiler.

75. Yıl Toplantı Salonu'nda konuşan Celalettin Güvenç, "Son yaşadığımız tren kazası bizleri derin bir üzüntü yaşamamıza neden oldu. Böyle bir kazayı bizim esnafımızın yapmaması gerekirdi. Dolayısıyla ilk olarak Devlet Demir Yolları, Emniyet, Belediye ve Oda temsilcileri ile bir durum değerlendirmesi yaptık. Alınması gereken tedbirler için bugün bir aradayız. Üzüntümüzün büyük olduğunu yinelemek istiyoruz. Bu kazayı yapan şoför arkadaşımıza yakıştıramıyorum. Bu hatayı aklım almıyor. Herkes bu kazanın oluş şeklini gördü ve öğrendi."dedi

Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Çildağ, yaşanan kazaya ilişkin Toplu Taşıma yapan araç sürücülerinin uyması gereken başlıca kuralları slâyt eşliğinde sunup yaparak, halkın huzurlu olması için, toplu taşıma yapan araçlara güvenmesi, taşıyıcıların taşıdıklarının can güvenliğini sağlamak için nelere dikkat etmesi gerekir konuları hakkında bilgilendirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 3.Bölge Müdürü Sebahattin Eriş, "Trenlerimizin ağırlığı 750-2000 ton arasında değişmektedir. Sürtünmeden dolayı tren hızının beş katı mesafede durabilirler. Eğer tren 80 kilometre hızla gidiyor ise, 400 mt de durma şansı yoktur. Manisa'nın içerisinde 400 mt. aralıklarla hemzemin geçitler var. Hemzemin geçitlere gelirken şöferlerimizin bu konuyu gerçekten düşünerek hareket etmelerini istiyorum. Özellikle otomatik bariyerlerde kurtulma ümidi hemen hemen hiç yoktur. Çünkü makinist orayı güvenli kabul etmektedir. Hemzemin geçitlerde emniyet tetbiri alma yetkimiz dahi yoktur. Bu sorumluluk ve yetki tamamen karayolunun bağlı olduğu kuruma aittir. Yani alt ve üst geçitleri inşa etmek her türlü emniyet tedbirleri almak karayolu kime aitse o kuruma bağlıdır." diye konuştu.

Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli'de, "Olan kazadan dolayı suçlusu biziz üzgünüz. Emniyet teşkilatı bir personel verirse kendi arabalarımızı kendi üyelerimizle denetlemeye her zaman razıyız. Amacımız kazaları en aza indirmek vatandaşımı huzur içerisinde hizmet vermek istiyoruz." dedi.

MANİSA'DA KAZALARIN EN AZA İNDİRİLMESİ İÇİN TOPLANTI YAPILDI
MANİSA'DA KAZALARIN EN AZA İNDİRİLMESİ İÇİN TOPLANTI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 17:30:04
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 17:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?