3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Enöz: MHP, AKP'yi yerle bir etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz ve Erkan Akçay, merkez ilçe binasında MHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Oral ile düzenledikleri basın toplantısında seçim sonuçlarını değerlendirdiler.

Yüz yılı aşmış Manisa belediyeciliğinde MHP’nin ilk defa belediyeyi kazandığını belirten Mustafa Enöz, oylarının çok ciddi anlamda arttığını ifade ederek, seçimleri kazanmanın mutluluğu içinde olduklarını dile getirdi. Enöz, “Önemli olan bundan sonra da aldığımız oyların, bize gösterilen görevin en iyi şekilde tezahürü noktasında bunun karşılığını verebilmektir.”dedi.

Enöz "MHP olarak hem belediye hem de il genel meclisi oylarında hem de belediye başkanlığı seçiminde oylarımız çok ciddi oranda artmıştır. Manisa olarak bundan gurur duyuyoruz. İnşallah belediye başkanımız ve onun kıymetli kadrosu Manisa’mıza en iyi bir şekilde hizmet vermenin gayreti içerisinde olacaktır. Sloganlardan bir tanesi tek mahalleye değil, tüm mahallelere hizmet idi. Bundan kasıt şuydu. Hiçbir mahalleyi, insanlarımızı birbirinden ayırmayan, her yönüyle kucaklayarak bireyleri ayırmadan bütün insanımıza eşit mesafede olmak kaydıyla en iyi şekilde hizmeti taşımaktır. Bundan sonraki hizmet anlayışımız şeffaf açık yüreklilikle, hesap verebilir bir belediyecilik anlayışıdır.” diye konuştu.

AK Parti'nin Manisa'da büyük bir yenilgi aldığını ifade eden Enöz, “Bunu daha önceden de söyledik. AK Parti’nin çözülmesi Manisa’dan başlayacak demiştik. Nitekim dediğimiz de çıktı. MHP AK Parti’yi Manisa’da yerle bir etti. Bu bakımdan MHP adına Manisalı adına son derece önemlidir. Bir karşılaştırma yaparsak, belediye meclisinde bildiğimiz gibi, belediye başkanlığında olduğu gibi MHP birinci partidir. 19 tane belediye meclis üyesi ile MHP belediyede görev yapacak. AK parti’nin 15 tane, üç tane de CHP’nin belediye meclis üyesi bulunmaktadır. İl genel meclisi üyelerine baktığımızda 3 AK parti, 3 MHP bir de CHP olduğu anlaşılıyor, kesin olmamakla birlikte. Çünkü il genel meclis üyeleri Manisa genelinde tam net belli değildir. MHP son derece yüksek oranda bir oy aldı.”dedi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ise AK Parti'nin Manisa ve Balıkesir'de kaybetmesinin sebebini 'Kibirlik' olarak değerlendirdi. Akçay,"Önemli bir seçim kampanyası başlatıldı. Manisa'da yeni bir dönem başlamıştır. Belediyemiz, eşit tarafsız olarak vatandaşlarımıza en yi şekilde hizmet verecektir. Seçimler Türkiye açısından da büyük önem taşımaktadır. Bunlardan biri AK parti'nin alternatifinin MHP olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca AK Parti'nin oy oranlarındaki düşüş ile vatandaşımız AK Parti'ye ihtar vermiştir." dedi.

Gazetecilerin Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalar ve iddialar üzerine sorduğu sorulara cevap veren vekiller, 'her söz kendini bağlar' diyerek MHP'nin sadece Belediye Başkanlığında değil, İl Genel ve Belediye Meclisinde de oy oranlarını büyük ölçüde arttırdığına işaret ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 00:27:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?