5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

ERASMUS öğrencileri belli oldu

CBÜ'DE YURT DIŞINDA ÖĞRENİM GÖRECEK ÖĞRENCİLER BELLİ OLDU

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), 2009-2010 Bahar Döneminde ERASMUS kapsamında yurtdışında öğrenim görecek öğrenciler yapılan seçimler sonucunda belli oldu.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, " Üniversitemiz her konuda olduğu gibi yurtdışı eğitim konusunda da hiç ara vermeden çalışmaya devam ediyor. Önümüzdeki Bahar Döneminde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisi Yunus Polat Slovakya'da bulunan University of Economics in Bratislava'ya, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Uluslararası Ticaret Bölümü 3. sınıf öğrencisi Levent Yıldırım ve 2. sınıf öğrencileri Bensu Satır ile Akif Döldöş Almanya'da bulunan Fachhochschule Ingolstadt'a, Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 3. sınıf öğrencisi Fulden Cantaş ise Yunanistan'da bulunan Aristotle University of Thessaloniki'ye gönderilecek." dedi.

Ayrıca Öncü Aristotle University of Thessaloniki'den bir öğretim üyesi de ders vermek üzere CBÜ geleceğini belirtti.

Daha öncede CBÜ, Slovakya'daki University of Economics in Bratislava, Almanya'daki Fachochschule Ingolstadt, Yunanistan'daki Aristotle University Of Thessaloniki ve İspanya'daki Universiad de Alcala ile ortaklık sözleşmesi imzalamış; Slovakya'daki ortaklık sözleşmesi sonucu, on öğrenci ve bir öğretim üyesini Bratislava'ya, yedi öğrencisini Almanya'ya, iki idari personelini Yunanistan'a göndermiş; Bratislava'dan gelen bir öğretim üyesi de Celal Bayar Üniversitesi'nde bir dizi konferans vermişti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 14:46:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 16:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?