30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Ercoş, il başkanlığı için aday

Demokrat Parti (DP) bayramlaşma töreninde İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Murat Ercoş, 18 Ekim’de yapılacak olan kongrede seçilmiş il başkanı olmak istediğini söyledi.


DP bayramlaşma töreni Vakıf İş Hanı giriş katında gerçekleştirildi. Eski Çevre Bakanı ve Manisa eski milletvekili Rıza Akçalı’nın yanı sıra İl Başkanı Murat Ercoş, Merkez İlçe Başkanı olan Akif Özer ve partinin önde gelen isimlerinin katıldığı törende partililer birbirleriyle bayramlaştı.


Bir süre önce DP Genel Merkezi tarafından Manisa İl Başkanlığına atanan Murat Ercoş, partililere hitaben bir konuşma yaptı. Ercoş göreve talip olduğunu belirterek, 18 Ekim’de yapılacak olan kongrede bu kez üyelerin oylarıyla il başkanlığına seçilmek istediğini ifade etti ve destek istedi.


Eski Çevre Bakanı Rıza Akçalı ise kongre sürecinin hızla devam ettiğini söyledi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kasım ayına kadar kongrelerin bitirilmesini istediğini hatırlatan Akçalı, “İlçelerde kongrelerimiz devam ediyor. 18 Ekim’de il kongresi, 15-16 Kasım tarihinde ise büyük kongreyi gerçekleştireceğiz. Genç, dinamik arkadaşlarla yolumuza devam ediyoruz. Yerel seçimler öncesinde Manisa’nın sevdiği, güçlü adayları ortaya çıkaracağız. İktidar partisine en büyük rakip biziz.”dedi.


AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç’ın Turgutlu ilçe kongresinde bir partiliyle olan diyalogunu da eleştiren Akçalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Kongreler dertlerin, sıkıntıların dile getirildiği yerlerdir. Bizim kongrelerimizde herkes özgürce konuşurken, AK Parti kongresinde kendi üyeleri azarlanmıştır. Kongreler azarlanma yeri değildir. Ancak iktidar partisi bu şekilde çiftçiye olan bakış açısını göstermiştir. Bu olay iktidar partisinin milletle olan münasebetini daha net bir şekilde göstermiştir.”

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 14:32:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?