3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Erdoğan: Elinde dosya olan açıklasın

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millet emanetini geri alana kadar yere düşürmeyeceklerini belirterek, "Siz dur deyinceye kadar durmak yok" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partinin düzenlediği mitinge katılmak üzere Manisa'ya geldi.

Manisa Valiliği önündeki Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilen miting öncesinde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Alana giren vatandaşlar tek tek arandı.

Miting öncesinde Başbakan beklenirken önce Manisa Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Bülent Kar bir konuşma yaptı. Alkışlar arasında kürsüye gelen Bülent Kar, "Hesap veriyorum görev istiyorum. 5 yılda Manisa'ya çok önemli hizmetler yaptık. Önümüzdeki 5 yılda daha fazlasını yapmak için anlımızın akıyla, başımız dik bir şekilde karşınızdayım ve sizlerden oy istiyorum. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bana güvenin" dedi.

Konuşmaların ardından saat 15.00 civarında İzmir'den Manisa'ya helikopterle gelen Başbakan konvoy eşliğinde alana girdi. Çevre ilçe ve köylerden de çok sayıda partinin katıldığı mitingte Devlet Bakanı Mehmet Aydın da hazır bulundu. Önce TBMM 22.Dönem Başkanı Bülent Arınç sahneye gelerek alandakileri selamladı.

Bir konuşma yapan Arınç, "Sizlerle iftihar ediyorum" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi:  "Manisa bugün bir destan yazıyor. 2004'te olduğu gibi bütün belediyelerde büyük başarı kazanacağımıza inanıyorum. Emin olun ki 25 gün sonra da AK Parti'nin yerel seçim zaferini hep birlikte kutlayacağız. Geçen dönemde 15 bin kilometre yol yaptık. Köylerimiz hizmete kavuştu. Dünya krizle kavrulurken hükümetimiz bu krizi Türkiye'de hafifi tutmaya çalışıyor. İşçi, memur, çiftçi biliyor ki bu sorunları ancak AK Parti çözer. AK Parti'nin başarısının altında karşılıklı güven yatıyor. Şu miting alanındaki manzara AK Parti'nin tek parti olduğunu gösteriyor".

Daha sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi kürsüye gelerek bir konuşma yaptı.  Daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte sahneye çıkarak alandaki binlerce vatandaşı selamladı. Boynuna Manisaspor bayrağı asarak konuşmasına başlayan Başbakan yoğun ilgi gördü. Tüm ilçe isimlerini tek tek sayarak selamlayan Başbakan Erdoğan, "Şehzadeler şehri Manisa'yı selamlıyorum" dedi.

2001 tarihinden bu yana yollarda olduklarını söyleyen Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü:  "Biz bu milletin efendisi olmaya değil hizmetkarı olmak için yola çıktık. 24 şehrimizde miting yaptım. Burası 25.miting. Her gittiğim yerde iki toplantı yapıyorum. Uzak demiyoruz Van'a gidiyoruz. Ülkemizin 81 vilayetini tek tek dolaşıyorum. Sadece ben 65 ilde miting yapacağım. Diğer arkadaşlarım geriye kalan illerde miting yapacak. Milletimiz bizi sevgiyle, muhabbetle bağrına basıyor. Bazıları diyor ki 'Tayyip Erdoğan bu enerjiyi nerden alıyor?' Tayyip Erdoğan bu enerjiyi sizden alıyor. Sizin yüreğinizden alıyor. Şu meydana gelip sizinle kucaklaşınca bütün yorgunluk bitiyor" dedi.

Manisa'nın çok önemli hizmetler aldığını dile getiren Başbakan, "Ah benim Manisalı kardeşlerim, şöyle başını ikinin elinin arasına bir al. 6.5 sene önce Manisa neydi şimdi ne oldu? Duble yolar ve hizmetlere bak. Şu meydan bile 5 sene önce neydi şimdi ne oldu? Toplu konutlar var, hizmetler var. İlçelere bak. Ama biz bunları yeterli görmüyoruz. Biz sandık görününce meydana çıkmadık. Biz 14 Ağustos 2001 den beri meydanlardayız. Seçim olsa da olmasa da meydanlardayız. Biz hep milletin içindeyiz. İnsan odaklı siyaset budur. Ankara'da koltuklarda çakılı kalmayacağız. Gerilim siyasetiyle bu makamlara gelmedik. Biz hizmet etmek için bu emanete sahip olduk. Siz dur diyinceye kadar bize durmak yok. Siz bu emaneti bizden alıncaya kadar bu emaneti yere düşürmek yok" dedi.

CHP ve MHP'ye yüklenen Başbakan Erdoğan, "CHP, MHP nihayet meydanlara çıkabildi. Biz 25. mitingi yapıyoruz. Onlar seçim stratejisini hala belirleyemediler. Onlar yandaş medyaları da yanlarına aldılar, bozacı şıracı misali kampanya yürütüyorlar. Türkiye için bir tek projeleri yok. Ne yapacaklarını söylemiyorlar. Milletin ihtiyaçlarından bahsetmiyorlar. Medyanın klavuzluğunda çamur ve iftara siyasetiyle günlerini geçiriyorlar. Biz ise hizmet siyaseti yapıyoruz. Farkımız bu. Bunlar ortaya bir iftira atıyor, bunların yandaş medyası çarşaf çarşaf yayınlıyor. Sonra yanılınca özür bile dilemiyorlar. Ayıptır ayıp. Birisi eline kırmızı dosya alıyor, kırtasiyede dosya çok. Bu dosyaları meydana alıp gelmekle zannediyor ki milletim sana inanacak. Geç onları, geç onları. Yargıya götür. Tutturmuşlar Deniz Feneri. Onların dokunulmazlığı yok. Götür yargıya. Belediye başkanlarıyla ilgili konuşuyorsun. Götür onarlı da yargıya. Dürüstlük çok önemli, dürüst siyaset. Millet yutmuyor. Fakat 'Ergenekon'un avukatıyım' dedi.

Yargıya da baskıda bulunmak istedi. Sayın Baykal benim milletim senin gibileri çok iyi bilir. Eski kominist rejimlerde 'çamur at iz kalsın' diye bir kural vardı. Bunlar da onun izinden gidiyor" dedi.

1999-2002 arasında hükümete olan DSP-MHP-ANAP hükümetine gönderme yapan Başbakan şunları söyledi: "Türkiye'nin o zaman 230 milyar dolar milli geliri vardı. Biz buna 520 milyar dolar ilave etik. Şimdi milli gelirimiz 750 milyar dolar oldu. Nereden nereye. İnsaf edin. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bu rakamı buradan buraya getirebilir mi? Türkiye'nin borç stoku yüzde 78 idi. Şimdi yüzde yüzde 25. Bizden öncekiler borçlandı. Biz şimdi yüzde 25 indirdik. Devletin borçlanma faizi yüzde 65'ti. Şimdi 13-14'lerde. Enflasyon biz geldiğimizde yüzde 30'du. Şimdi 7.7. nereden nereye. İş bilenin kılıç kuşananın. Enflasyon düştükçe bunlar çıldırıyor. Çünkü enflasyon yükselirse vatandaşın cebindeki para eriyor. Bu ülkede tuvaletin fiyatı 1 milyondu. Geldik sıfırları attık. Enflasyon patlamadı çatladı. Krize rağmen enflasyon nerede?.Bunlar diyor ki IMF şöyle böyle. Türkiye 50 yıldır IMF'nin ortağı. MHP 30 milyar dolar IMF'ye borçlandı. Bize 23.5 milyar dolar borç devretti. Biz bunu ödedik, 8 milyar dolara düşürdük. Hortumlar kesildi."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştiren Başbakan, "Ey MHP, Sayın Bahçeli. Meydanlarda kuru sıkı atıyorsun. 16 bankayı fona devrettiniz fona, 40 milyar dolar benim vatandaşımın cebinden emdiniz, aldınız. Önce bunun hesabını verin. Karşılıksız para bastılar. Bu millet çiftçisi köylüsüyle işçisiyle bunu sıkıntısını çekti. Amerika'da bankalar el değiştiriyor. Devlet alıyor. Bizde bir tane banka batmadı. Bu ne kadar sağlam olduğumuzu gösteriyor. Yere ne kadar sağla bastığımızı gösteriyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal'ın önerdiği işsizlik paketini eleştiren Erdoğan, "Sayın Baykal diyor ki Türkiye'de işsizlik aldı başını giriyor. Biz işsizlik oranını 10.7'yle devraldık. Ancak bak Amerika'da, Avrupa'da işsizlik nereye çıktı. İşsizlik paketi önerdi. İşsizlik diye önerdiği bazılarına destek. Önerdiği sadece bir kalemin karşılığı 14 katrilyon. Sonra da diyecekler bütçe açık verdi. Biz kobilere gerekle desteği veriyoruz. Biz gerekli önlemleri alıyoruz. 30 başlık altında destekler verdik. Biz işverene dedik ki, sen kısa dönem işçilerimiz için 8 saat değil 4 saat çalıştır ama işçi çıkarma. Biz sana 6 ay ödeyelim. Yeter ki işçi çıkarma. Bunun üzerinde de gidiyoruz. Kanun çıktı Meclis'ten. Cansuyu Projesini çıkardık. 6 ay vadeli 200 bin dolara kadar kredi kullandırıyoruz. Faiz oranları da 1.2. Düşük bir oran. Tam 1 milyar dolar kredi kullandırıyoruz. Manisalı çiftçi kardeşim de edişe etmesinler. Bu krizden çıkacağız. Bunarlın seçim meydanlarında söyledikleri doğru değil. Türkiye büyümeye devam edecek" dedi.

Manisa'ya yapılan hizmetlere de değinen Erdoğan, "Biz sayısız hizmetleri yaparken diğerleri ne yaptı, söyler misiniz? MHP ne yaptı bir sorun. Duble yollar, yeşil vadi, köprülü kavşaklar yapıyoruz, yapacağız. Manisa'ya kazandırdıklarımı saymakla bitmez. 2 bin 249 derslik yaptık. 16 okulun açılışını yapıyoruz. 6 bin 370 bilgisayar okullara gönderdik. 36 bilgi teknolojisi sınıfları kurduk. Okullara ücretsiz kitap dağıtmaya devam edeceğiz. Biz geldiğimizde 45 milyon burs veriliyordu şuan da 180 milyon burs veriyoruz. Öğrencilere Manisa'da verdiğimiz toplam destek 10 milyon TL'dir. Sağlık hizmetler için 88 milyonluk yatırım yaptık. 2001 de 6 ambulans vardı şimdi 21 ambulans var. Bugün 582 konutun anahtar teslimini yapıyoruz. Manisa'da sosyal yardım tutarı 91.5 milyondur. Bu kömür yardımlarını neden başlattık? Kömür ocakları tamamen kapanmıştı. Bunları faal gale getirdik. Binlerce işçi kardeşimiz oralarda iş buldu. Kamyonlarımıza iş çıktı. Ve bunu biz artırarak devam ettiriyoruz. Biz birleri rahatsız oldu diye bu kömür dağıtımını durdurmayacağız. Biz Manisa'da 34 bin aileye 110 bin ton kömür yardımı yaptık. Manisa'ya doğalgazı da kazandırdık. 2002 yılına kadar sadece 82 kilometre yol vardı. 173 kilometreye duble yol ilave ettik. Yani 79 senede yapılan duble yolun iki katını yaptık. Manisa'daki çiftçiye 617 milyon yardım yaptık. Hiçbir zaman çiftçiyi yalnız bırakmadık" diye konuştu.

Konuşmasının son bölümünde Belediye Başkanı Bülent Kar'a övgüler yağdıran Başbakan Erdoğan, "Bülent Kar kardeşimle 5 yıllık bir belediye başkanlığı dönemi geçirdik. Hukukçu avukat kardeşim Bülent Kar'la yeni bir 5 yıla daha giriyoruz. Manisa'nın evladı olarak bu dönemde çok daha başarılı bir dönemi geçireceğiz. Biz sizin emanetinizi nasıl yücelttiysek sizler de bizim size emanet ettiğimiz belediye başkanlarının tümüme sahip çıkacaksınız. Gelin bu medeniyet yolculuğuna kaldığımız yerden devam edelim.

Gelin 29 Mart günü mührü AK Parti'ye basalım" diyerek sözlerini tamamladı.
Başbakan, belediye başkan adayları ve milletvekilleriyle birlikte alandakileri selamladı

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 17:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?