3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Erdoğan Akhisar'da konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kim olursa olsun, biz yolsuzlukla mücadeleden prim vermeyiz" dedi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Son seçimde her iki kişiden biri AK Parti'ye oy verdi. Bu bir güven oylamasıdır. Ama birileri bunu hazmedemedi" dedi.

"Milletin istikamet çizmesi için elimizden geleni yaptık. Karar milletin dedik, kararı siz verdiniz" ifadelerini kullanan Başbakan Erdogan, "Aramıza fitne, fesat sokmak niye. İşte bunlarla mücadele edeceğiz dedik" şeklinde konuştu.

CHP kaymak takımının partisi

CHP zihniyetinde olan savcıların mağduru olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP bu ülkede kaymak takımının partisidir. 'Millet karar veremez' diyorlar, 'millet anlamaz' diyorlar. 'Millet kim ki Türkiye'ye istikamet çizecek' diyorlar. Bunlara işte o lobiler, o örgütler, o çeteler onlar destek veriyor. Onlarla yürüyüyorlar. AK Parti ile bu kirli oyun, kirli düzen çöktü. Bundan rahatsız oluyorlar. AK Parti ile birlikte içeride ve dışarıda yeni bir dönem başladı. Çünkü hesaplar artık alt üstü oldu" .

"Bunlar milleti adam yerine koymadılar"

Türkiye'de eskiden beri sadece bir avuç insandan oluşan bir sermaye yapılanması, aynı şekilde bu sermayenin kontrol ettiği bir medya yapılanmasının olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye'de kendi tabanının, seçmeninin değil bir avuç mutlu azınlığın kontrolüne giren siyasi yapılar var. Bu mutlu azınlık, geçmişte yurtdışındaki işbirlikçileriyle, tamamen kendi keyiflerine, çıkarlarına göre hükümetlerinin iş başına gelmesini ya da sürekli iş başında kalmasını istediler" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Ne zaman onların çıkarları zedelendiyse görevdeki hükümete, ellerindeki sermayeyle, kontrolleri altındaki medyayla, dışarıdaki işbirlikçileriyle saldırılar düzenlediler. Siyaseti, her seferinde istedikleri gibi dizayn ettiler, tasarladılar. Bunlar milleti hiçbir zaman adam yerine koymadılar" ifadelerini kullandı.

Yolsuzlukla mücadeleden prim vermeyiz

Başbakan Erdoğan, "AK Parti, yolsuzluklarla mücadele ede ede bugünlere geldi. Babamın oğlu olsa, evladım olsa, kim olursa olsun, biz yolsuzlukla mücadeleden prim vermeyiz" dedi.

Vatana ihanet içindeler

"Gerek anamuhalefet gerek yavru muhalefet vatana ihanet içindedir" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Zira 642 milyar, eski rakamla 642 katrilyon bu ülkede devletin kasasında kaldı. Ama bak 17 Aralık'tan bu yana, 120 milyar dolar maalesef zarar var. Yazık değli mi, bunu nasıl yaparsınız? Böyle bir kampanya nasıl başlatırsınız? Bu bir çete olayıdır, bu bir örgüt olayıdır. Maalesef anamuhalefet de yavru muhalefet de el ele şu anda bu işi yapıyorlar."

Tutmayacak bu oyunlar

"İşte gezi dediler, cam çerçeve indirdiler şimdi de yolsuzluk şu bu dediler gene cam çerçeve indirmeye gayret ediyorlar. Tutmayacak bu oyunlar" ifadelerini kullanan Başbakan Erdoğan, "El ele vereceğiz. Omuz omuza vereceğiz. Ama kardeş olacağız. Kardeşliğimize halel getirmek isteyenlere, aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gelmeden önce, Türkiye'de enflasyon yüzde 30'du. Şimdi yüzde 6-7. Bunu kıskanıyorlar. Devletin ödediği borçlanma fazii yüzde 63'tü. Bunu kıskanıyorlar. Ah benim kardeşlerim, şu MHP, şu CHP'nin yavrusu DSP, yok öyle bir parti artık da, bunlar IMF'ye borçlandılar. Ne kadar? 23,5 milyar dolar. Ya yolsuzlukların içinde olan bir hükümet, bu parayı nasıl ödeyecekti?"

 

AA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2013 Pazar 13:38:53
Güncelleme :29 Aralık 2013 Pazar 13:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?