3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Erdoğan'ı sıcak çarptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a ziyaretini engelleyen rahatsızlığına ilişkin, "Doktorların tespitine göre, aşırı sıcaktan kaynaklanan bitkinlik, halsizlik ve buna bağlı tansiyon düşüklüğü çıkmış" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anadolu Ajansı'nın (AA) Manisa'da ilk kez kurduğu irtibat bürosu ve ödüllü fotoğraf sergisinin açılış törenlerine katıldı. Törenlere, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, CBÜ Rektörü Prof.Dr. Semra Öncü, AA Genel Müdürü Hilmi Bengi, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu ve davetliler katıldı. Ödüllü Fotoğraf Sergisi açılışında Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ile Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Arınç ile AA Genel Müdürü Hilmi Bengi'ye birer plaket verildi.

Arınç, gazetecilerin, Başbakan Erdoğan'ın Yunanistan programının iptali ve rahatsızlığına ilişkin sorularını cevapladı. Başbakanın, bir gün önce Edirne'de yenilenen Kapıkule Gümrük Kapısı açılışına katıldığını hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:  "Biz Manisa'da, İzmir'de büyük bir sıcaklık hissediyoruz ama Trakya'da o gün çok daha büyük sıcaklığın olduğundan bahsedildi. Belki bir kaç saat güneşin altında çok sıcak bir zamanda Edirne'den başlayarak Kapıkule'deki açılışlar sırasında rahatsızlandığını söylediler. Doktorların tespitine göre, aşırı sıcaktan kaynaklanan bitkinlik, halsizlik ve buna bağlı tansiyon düşüklüğü çıkmış. Herşeye rağmen Atina'ya seyahatini gerçekleştirmek istiyordu ancak kendisine istirahat tavsiye etmişler. Çünkü Yunanistan'a gidebilseydi gece tekrar dönecekti ve ertesi gün yani bugün de Kahramanmaraş kongresine katılacaktı. Yunanistan seyahati iptal edildi, Yunanistan tarafına bildirildi, onlar da anlayışla karşıladı."

Başbakanın bugün İstanbul'da istirahat ettiğini anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yarın Ankara'da Merkez Yürütme Kurulu toplantısına katılacak inşallah. Hepimizin zaman zaman karşılaştığı bir yorgunluktur. Dün İzmir'deki kongre sırasında da arkadaşlarımız bunu mutlaka hissetmişlerdir. Kongre salonunun sıcaklığı daha önceki bitkinlik ve tansiyon sebebiyle kongredeki konuşmasını biraz daha kısa tuttuğunun hepimiz farkındayız. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Siyasetçilerin, özellikle de Başbakan'ın çok yoğun bir tempoyla çalıştığına dikkat çeken Arınç, şunları söyledi: "Biz de kendisini zaman zaman ikaz ediyoruz doğrusu. Ama onun yaşam biçimi bu, doğudan batıya kuzeyden güneye her işe her toplantıya koşmak istiyor. Halkıyla kucaklaşmak istiyor. Ama sanıyorum dün, bugün ve yarın 1-2 günlük bir istirahatı hakketmiş olmalı. İnşallah sağlıkla tekrar çalışmalarına devam edecek."

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 14:39:57
Güncelleme :22 Haziran 2009 Pazartesi 09:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?