3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Ergenekon gözaltılarına tepki yağıyor

Manisa'nın Salihli ilçesinde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) öncülüğünde, Ergenekon operasyonu kapsamında gerçekleştirilen son gözaltılar protesto edildi.

Kent meydanında yapılan basın açıklamasına Hukukçular Derneği, Baro Temsilciliği, Alevi Kültür Derneği, Eğitim-İş Sendikası Temsilciliği, Mimarlar Odası Temsilciliği ile SHP, DSP, İP, ÖDP, CHP ilçe örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temsilcilerin adına basın açıklamasını okuyan İşçi Partisi (İP) Salihli İlçe Başkanı Saffet Şenyurt, "Bugün kamuoyunda 'Ergenekon' diye adlandırılan soruşturmanın yeni bir aşaması ile karşı karşıya gelmiş bulunuyoruz. Öyle görülüyor ki Atatürk düşmanları, Atatürkçülüğün kökünü kazıyana dek bu işi sürdürmek niyetindeler. Atatürk'ün kurduğu bu cumhuriyette bugün Atatürkçü olmak tehlikeli bir hale gelmiştir. Atatürkçü iseniz sabahın olmadık saatinde evinize bir kalabalık geliyor. Eviniz saatlerce hallaç pamuğu gibi didik didik ediliyor, sonra yaşınıza, mevkiinize aldırmadan oradan oraya koşturuluyorsunuz. Bazen, iki gün sandalye üzerinde bekletilerek sorgulanıyorsunuz. Bu sırada Atatürk düşmanı gazetelere servis edilen suçlar manşetten duyuruluyor. Kimi köşe yazarları 'Oh olsun' havasında yazılar yazarak ateşe devam ediyorlar. Televizyonlarda çeşitli karalamalar ve sonunda tutuklamalar Tutuklananlar cezaevinde aylarca, yıllarca ne ile suçlandığını bilmeden bekliyorlar. İşte bazılarının hukuk ve adalet anlayışı 'Adaletin tecellisi' budur. Bu gidiş AB'nin de ABD'nin de onayını almaktadır.

Kapatma davasına ve başka davalara serbestçe müdahale eden bu dış güçler bu konuda hiç ses çıkarmıyorlar. ABD'deki iktidar değişikliğine umut bağlayanlar
varsa onlarda bu son gelişmelerle herhalde uyanmış olacaklardır. Ne yazık ki Atatürk'ün kurduğu adalet cihazımız bugüne değin bu yasa dışı gidişi durduramamaktadır. Cumhuriyetten yana olan tüm siyasi partileri, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, Cumhuriyeti savunan tüm yurttaşlarımızı birlikte hareket etmeye çağırıyor ve Atatürk'te birleşelim diyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 16:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?