3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

'Ergenekon'u tepeledik'

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, "6-7 senedir ayakta kalmaya çalışıyoruz. Mafyaları çökerttik, Ergenekon'u tepeledik" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç eşi Münevver Arınç ile birlikte memleketi Manisa'da partisinin il kongresine katıldı. Manisa Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa milletvekilleri İsmail Bilen, Recai Berber, Mehmet Çerçi, çevre il ve ilçe başkanları, AK Partili belediye başkanları da hazır bulundu. Arınç salon girişinde binlerce partili tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

Geçirdiği solunum yolu enfeksiyonuna rağmen kongreye katılan Arınç, "Değerli dostlar, malumlarınız bir kaç günden beri bir rahatsızlık geçiriyorum. Ankara'da başladı, biraz dinlenelim diye başka bir yere geldik. Henüz tedavim devam ediyor, serumla, ağız yoluyla tedavi. İnşallah hayırlı sonuç verecek. Allah bizlere de sizlere de bütün dostlarımızın hastalarına da acil şifalar versin. Doğrusu buraya gelemeyecektim, çünkü doktorlar kalabalıkta olmamayı, terlememeyi, terleyip de üşütmemeyi, yüksek sesle konuşmamayı tavsiye ediyorlar. Ciğerlerimde bir üşütme geçiriyorum ve zatürrre başlangıcı olduğunu söylediler. Ama bu bir kongreydi ve buraya gelmeyi çok arzu ettim" şeklinde konuştu.

Kongreye katılmasının birinci sebebinin partililerle beraber olmak olduğunu belirten Arınç, "Gelemeseydim 'Niye gelmedi? Bunun altında çok iş var' Bazıları şu amaçla bu amaçla gelmedi diyebilirdi. Manisa'nın dedikodusu boldur. Hem içinden hem dışardan dedikodu yapacak kişiler var. Bunu hissettim ve geldim. Dostumuzu düşmanımızı biliyoruz. Onlara bir sermaye çıkmasın diye gelmek istedim" diye konuştu.

Parti içerisindeki muhaliflere ve özellikle de ihanet edenlere tepki gösteren Arınç, "Bu kongre kırılma noktasıdır. Ya sadıklarla beraber olacağız, bu parti tekrar eski gücünü fazlasıyla kazanacak, ya da sahtekarlara yolumuzu ayıracağız" dedi.


Rahatsızlığı nedeniyle sık sık öksüren Arınç, "Ben 40 yıldır siyasetin içindeyim. 40 yıldır çok insan tanıdım. İnsanları biraz avukatlıktan biraz da siyasetten şöyle karşıdan baksam anlarım" diyerek siyasi hayatında her zaman birlikte olduğu Mehmet Büker'den söz etti. Arınç, "Dünyada hiçbir şey Mehmet Büker kadar kıymetli değildir benim için. Neden? Çünkü ben minneti de zorluğu da, göğüs germeyi de, Türkiye'nin her yerini dolaşmayı da, çile çekmeyi de acı duymayı da onunla birlikte yaşadım. Dursun Ali Yıldız çok önemlidir benim için. Hiç önümüze arkamıza bakmadık, bu işin sonunda ne var demedik. Beraber başladık ve beraber devam ettik" şeklinde konuştu.

Sözlerine, Manisa'da sevdiği bazı ailelerin de isimlerini açıklayarak devam eden Arınç bir anda duygulanarak gözyaşı döktü. Duygusal konuşması partililer tarafından uzun süre alkışlanan Arınç, "Dost edinmek kolay değil. Çok dostlar var, iyi gün dostları var; 'Sayın bakanım, emriniz var mı efendim, buyrun efendim, bir daha içmez misiniz efendim' geç bunları. Bunlar gerçek dostluk değil. Gerçek dostluk zor günde, kara günde, kapkara bir ortamda, fırtınalı havada sağına soluna bakmadan 'Ben varım' diyebilmektir. Bazı kişiler dost görünür ama dostun değildir. Siyaset her şeye rağmen yolunu değiştirmemektir. Siyaset nefsine ne kadar ağır gelse de orda devam etmektir" şeklinde konuştu.


AK Parti'nin Türkiye'de ve Manisa'da yaptığı hizmetleri anlatan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç şunları söyledi:

"Ben TBMM Başkanlığını bıraktım. İnanın kendim bıraktım. Ama buna kendi memleketim Manisa bile inanmadı. Herkes konuştu. Konuşmayıp iş yapsaydınız bu kadar oy almazdık. Bizim bu günlere gelmemizdeki tek yol önümüzde gidenlerin sözünü hep dinlememiz oldu. Türkiye'yi düşünün. Türkiye'de yaptıklarımızı düşünün. 6 sene, 7 senedir ayakta kalmaya çalışıyoruz. Mafyaları çökerttik. Çeteleri bitirdik. Ergenekon'u tepeledik. AK Parti bunu yapıyor. 4 defa darbe teşebbüsü, 5 defa suikast, 10 defa bilmem ne. Bunlar Türkiye için. Ölüm kuyularından insan kemikleri çıkıyor. Jitem'in yaptıkları gazetelerde sayfa sayfa yayımlanıyor. 'Dört kişiyi götürdük infaz ettik. Dördünün nüfus kağıdını filana teslim ettik' diye afedersiniz dört tane hayvan itlaf edilmiş gibi Türk vatandaşının, şerefli milletimizin insanlarına yapılan zulümleri bugün okuyabiliyoruz. Her şey açığa çıktı. Özgürlük nefesi alıyoruz. İnsan hakları ihlalleri son buluyor. Türkiye demokrasi ile buluşuyor. Bunu AK Parti yaptı."

Arınç, "Günün 24 saati dinlenmeden, istirahat etmeden doğudan batıya, kuzeyden güneye koşan insanların, Türkiye'ye büyük itibarlar kazandırmak için yurt dışında diplomasiymiş, şuymuş buymuş 'Hayır ben mazlumların yanındayım. Ben Türk milletinin evladıyım. Benim milletim yıllarca dünya üzerinde zulme uğramış insanların yanında oldu. Ben onların başbakanıyım.' Dolayısıyla, zalimin yanında 'Gerçekleri söylemek benim için en büyük şereftir' diyen bir başbakan sahipsiniz" dedi.

Kongrede oy kullanacak delegelere seslenen ve parti içi çekişmelere son vermelerini isteyen Arınç, "Bizim ANAP haline mi gelmemizi istiyorsunuz. Bu partide çekişmeleri çok mu istiyorsunuz. Bugün sürekli AK Parti'yi suçlayan CHP'nin durumuna mı düşmek istiyorsunuz. Ciddi bir parti disiplinli olur. Üyesi çalışır, görevinin azlığına çokluğuna bakmaz. Bunu düşünürseniz bu kongre Manisa için en hayırlı sonuçları verecektir. Aday olanların isimlerini zikretmeyeceğim. Ama benim gönlümün kimden yana olduğunu biliyorsunuz. Ben disiplinden yanayım. Gözümü arkada bırakmayın. Bu bir siyasettir. Yanlışlıklar olur. Ama eninde sonunda doğruyu buluruz. Biz kardeşiz yanlış yapanlarımız vardır. Ama biz onları da kucaklamayı biliriz. Ama hataları söylemek ve düzeltmek bizim işimiz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından uzun süre alkışlanan Arınç, rahatsızlıipar Sözlerine, Manisa'da sevdiğı yüzünden ayakta durmakta zorlandığını ifade ederek kongre salonundan eşi ile birlikte ayrıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2009 Pazar 19:07:07
Güncelleme :19 Temmuz 2009 Pazar 19:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?