3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Ergün borçlara formül buldu

Basın mensuplarıyla bir ataya gelen Belediye Başkanı Cengiz Ergün, belediyeden büyük miktarlarda alacağı olan şahıs ve şirketlere yüzde 25 indirim karşılığında kredi çekerek ödeme yaptıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün Akpınar piknik alanında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yemeğe Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar, başkan danışmanı Alparslan Ustamehmetoğlu da katıldı. Göreve başladığı 1 Nisan tarihinden bu yana yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Ergün, özellikle belediyenin borçlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bazı şahıs ve şirketlerin büyük borçlarını zamanında ödemek amacıyla kredi çekme yoluna gittiklerini dile getiren Ergün, “Amacımız insanların mağduriyetini gidermek. Aylardır parasını alamayanlar var. Biz de alacağının yüzde 25’nden vazgeçilmesi şartıyla kredi çekerek ödeme yapıyoruz. Söz konusu yüzde 25’lik indirimden elde edilen para da bankaya kredi faizi olarak ödeniyor. Böylece hem alacağı olan şahıs daha fazla beklemeden parasını almış oluyor hem de belediyemiz taksitlendirmeye giderek ödemelerini yapmış oluyor” dedi.

Başkan Ergün bu uygulamayı karşılıklı mutabakat sağladıkları kişilere uyguladıklarının altını çizerek, “Kimseyi zorlamıyoruz. Zaten böyle bir şey yapma şansımız da yok. Teklif ediyoruz. Kabul edene kredi çekip ödeme yapıyoruz. Bunu kabul etmeyen alacaklılara da paramız oldukça ödeme yapacağız” diye konuştu.

Gece boyunca soruları yanıtlayan Başkan Ergün, Besot’tan hiçbir şekilde maaş almayacaklarını, bu konuda kararlı olduklarını söyledi. Manisaspor hakkında da değerlendirmede bulunan Ergün, yöneticilerin zaman kaybetmeden teknik direktör sorununu çözmesi gerektiğin, bu konuda kendilerine gerekli desteği vereceğini ifade etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Bayram Laçalar ise hayatında hiçbir zaman ikinci adam olmadığını, hep birinci adam olarak görev yaptığını belirterek, “Ancak Cengiz Ergün gibi bir şahsiyetin yanında ikinci adam olmak gurur verici. Öyle şeylere şahit olduk ki şu belediyede, açıklasak bazı insanlar sokakta yürüyemez duruma gelecek. Ancak Başkanımız açıklamamızı istemedi. Biz de saygı duyduk. Zamana bıraktık. Başkanımız çok sabırlı. Ben onun yerinde olsam bu kadar sabırlı olamazdım” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 20:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?