4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Ergün genç girişimcilerin konuğu oldu

BAŞKAN ERGÜN GENÇ GİRİŞİMCİLERİN KONUĞU OLDU

Manisa'da yöneticilerin konuk olarak deneyimlerini aktardıkları Manisa Girişimciler Derneği toplantılarında son olarak Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuk oldu.

Anemon Otel'de düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Sedat Cesurol, Erdal Nohutçu, başkan danışmanları katıldı. Manisa Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu'nun ev sahipliği yaptığı toplantıda, açılış konuşmasını da girişimciler adına yönetim kurulu başkanı Murat Kümüştekin yaptı. Kümüştekin, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün idarecilik ve yaşam deneyimlerinden faydalanarak Manisa Belediyesi'ndeki çalışmalar hakkında bilgi edinmek için Başkan Ergün'ü konuk ettiklerini belirtti. Toplantının yemekli kısmının ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün genç iş adamlarına Manisa Belediyesi'nin çalışmalarını aktardı.

Yerel seçimler sürecinden günümüze kısa değerlendirme yapan Ergün şöyle konuştu; “ Manisa'da 94 gün süren bir seçim maratonunun ardından Manisalıların oylarıyla ben ve ekibim yönetime seçildim. Bu süreçten sonra ayrım gözetmeden, siyasi kaygı gütmeden çalışmalarımıza başladık. Seçimden önce Manisalılara verdiğim bir söz vardı bu sözde Manisa Belediyesi'nin borçlarını açıklamaktı. Bu sözümden dolayı belediyenin gerçek borcu olan yaklaşık 94 milyon TL'yi açıkladık ve bir daha hiçbir platformda telaffuz etmedik. Buradan sevinerek şunu söylüyorum ki dengeli bir politika güderek bu borcu bugün yaklaşık 35 milyon TL düşürdük. Bunu nasıl başardık diye sorarsanız bize bir yerden para gelmedi. Biz sadece giderleri kapattık. Akan yerleri yamadık. Belediyenin kaçaklarını tıkadık. Manisa'ya hizmet etmek için gelirleri nasıl arttırırız bunun yollarını aradık. Yaklaşık 7 aylık bir süreçte bunları yaparken elbette birçok zorlukla karşılaştık ve bunları kamuoyuna açıkladık. Manisa'nın bir çok noktada cezalandırıldığını söyledik. Tabi bunlar bizi yıldırmadı, daha çok azmimizi, isteğimizi artırdı. Bugünde bunların meyvesini almaya başladık. O zor günleri atlatarak geleceğe umutla bakar hale geldik. Elbette bu zor günlerin yaşanması gerekiyordu çünkü biz bunun böyle olacağını önceden kestirebilmiştik. Artık önümüze bakıyoruz. Manisa için neler yapabiliriz buna bakıyoruz. Manisa'yı nasıl geliştirebiliriz bunu düşünüyoruz.”

Manisa Belediyesi'nin faaliyetleri hakkında da konuşan Başkan Cengiz Ergün, 7 aydır çalışma yapılmıyor eleştirilerini insafsız bulduğunu söyledi. Halen çizimleri devam eden 25 projenin bulunduğunu söyleyen Başkan Ergün şunları belirtti; “ Göreve geldikten sonra Manisa Belediyesi'nin başından geçenleri herkes yakından takip etti. Beş yıldır ödenmeyen borçlar nedeniyle vergi dairesi kapımıza dayandı, elektriklerimiz kesildi, gelirlerimizin bir kısmına borçlar nedeniyle kısıtlama getirildi. Söylediğimiz gibi bunlar bizi yıldırmadı. Her engeli bir şekilde aşmayı başardık ve artık sıra icraata geldi. Bize sürekli 7 ayda ne yaptınız, neden projeler başlamadı diye serzenişte bulunuluyor. Nelerle uğraştığımız apaçık ortada olduğu halde hala bunlar kasıtlı olarak soruluyor.

Biz göreve geldikten sonra ilk işimiz proje ekibini yeniden oluşturmak oldu. Belediyenin bünyesindeki pasifize mimarları, mühendisleri verimli çalışır hale getirdik ve proje ekibi kurduk. Kendileri seçim öncesinde açıkladığımız projelerimizi bir bir hazırlamaya başladı. Şuanda 25 proje aynı anda hazırlanıyor. Bunların hepsi zamanı geldiğinde tek tek hayata geçecek şekilde tasarlanıyor. Bizim önceliklerimiz var. Önceliklerimizin ilk çöp konusu. Bu konuda Avrupa'da yaptığımız inceleme gezilerinde durumun teknik analizini yaptık. Şuanda Manisa'da yaklaşık 5 milyon euroluk bir çöp yatırımı yapmamız lazım. Bunun içinde öncelikli olarak yer sorunun aşmalıyız. Geçmişte yapılması düşünülen ancak sorun yaşanan Develi'de bu işin olmayacağını söylemiştik. Çünkü burası maliyet açısından fazla uzak. Çevre ve Orman Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor. En geç 2010 yılı sonuna kadar bu işi çözeceğiz. Bunun içinde modern bir çöp ayrıştırma tesisi kuracağız ve geri dönüşüme ağırlık vereceğiz. Bakanlığın görüşü bizim için önemli. Son 7 ayda teşebbüs ettiğimiz birçok konuda engellerle karşılaştığımız için bu konuda da temkinli hareket ediyoruz. Bilindiği üzere Eski Garaj üzerine yapılması planlanan otopark ve gıda çarşısı projesi tarihi eser çıktığı gerekçesiyle Anıtlar Kurulu tarafından durduruldu. Orası için şimdi başka tasarruflarımız var, çevre düzenlemesini yaparak bölgeyi değerlendireceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN ERGÜN GENÇ GİRİŞİMCİLERİN KONUĞU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 16:48:03
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 23:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?