3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Ergün iadeyi ziyaretleri sürdürüyor

İadeyi ziyaretlerini sürdüren Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay, İl Kültür Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu'yu ziyaret etti.

Sağlık Müdürlüğü ziyaretinde hastane yapılması düşünülen alan ile ilgili görüş alışverişi yapıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Ziya Tay şantiyenin yeniden yapılması konusunda İl Özel İdaresi'nin destek olabileceğini söyleyerek, "Hastanenin yapılması Manisa için önemli. Henüz hastaneni projesi elimize ulaşmadı ulaşır ulaşmaz belediye ile ortak bir plan çıkaracağız. Burada sorun varsa bu sorun ortaklaşa çözülmek zorunda. Her iki tarafında mağdur olmayacağı bir yol bulunacak. İl Özel İdaresi bu konuda yardımcı olabilir" dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de belediyenin hastane yapılmasına engel olmadığını ancak belediyenin de mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Başkan Ergün, “Biz Manisa için bir çivi çakana Allah razı olsun diyoruz. Bölge Hastanesi'nin Manisa'da olması bizim için bir gururdur. Fakat şu an bu bölgede yer alan belediyemize ait bir şantiye alanı var. Bu alanın başka bir bölgeye aktarılması hem zaman hem de belli bir maddi ağırlığı var. Bizim belediye olarak tek başımıza bu külfetin altından kalkma gibi bir durumumuz maalesef yok. Bölge hastanesinin ihalesinin teknik şartnamesine belediye şantiyesinin yeni yerine kurulabilmesi için gerekli bir madde koyulabilirse bu bizim için sorun çözülecek. Bunu bir diğer yoldan da kurulacak bir komisyon ile çözebiliriz. Hastanede bizim şantiyede bizim. Bu sorunu birlikte çözmemiz lazım. Herkes elini taşın altına koysun. Biz hastane yapılmasını herkesten çok istiyoruz ama belediye de Manisa'nın, kimsenin belediyeyi mağdur etmeye hakkı yok” şeklinde dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün daha sonra İl Kültür Turizm Müdürü Erdinç Karaköse'yi ziyaret etti. Yeniden restore edilen hizmet binası hakkında bilgi alan Başkan Ergün, belediyenin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ortak çalışma yaparak kentin tanıtımı noktasında fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Başkan Ergün'ün son ziyareti Sanayi ve Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu'ya oldu. Ziyarette iki kurumun işbirliği gündeme geldi. Sanayi Ticaret İl Müdürü İrfan Akarsu, Manisa Belediyesi'ne destek olmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 14:52:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?