3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Ergün kredi peşinde

BAŞKAN CENGİZ ERGÜN BRÜKSEL'DE

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Dexia Bank'ın davetlisi olarak gittiği Brüksel'de banka yetkilileriyle katı atık bertaraf tesisi ve atık su arıtma tesisi yapımı konularında kredi görüşmeleri yaptı.

Dexia Bank'ın genel merkezindeki toplantılarda, bankanın üst düzel yöneticileri toplantıya ev sahipliği yaparak Türk heyetin sorularını cevapladı. Yerel yöneticilerin kredi kullanmaları konusunda görüş ve önerilerini alan yetkililer, özellikle uzun vadeli kredi kullanımı konusunda yeni gelişmeleri aktardı. Manisa ile ilgili bölümde Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın ihtiyacı olan katı atık bertaraf tesisi ve atık su arıtma tesisinin yapımı ile ilgili kredi konularını gündeme getirdi. Yurt dışındaki örneklerinin de incelendiği ikili görüşmelerde, çevre konularında kredi kullanımının yaygın olduğu, bu nedenle Manisa için gerekli kredi kaynağının sağlanması içinde gerekli alt yapının hazırlanabileceği konusunda görüş oluştu. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, atık su arıtma ve katı atık bertaraf tesisi gibi önemli yatırımların finansının yerel kaynaklardan yapılmasının güç olduğunu hatırlatarak, yurt dışı kaynaklı uygun faizli kredilerin bu tür yatırımlarda kullanılmasının önemli olduğunu söyledi.

Başkan Ergün; “Manisa'da yapılması düşünülen katı atık bertaraf tesisi ve atık su arıtması ile ilgili finansal sorunların bir an önce aşılması gerekiyor. Bu konuda yerel kaynakların kullanılmasının yanı sıra yurt dışı kaynakla uygun faizli kredileri de araştırmak istiyoruz. Davetli olarak katıldığımız programda Manisa ile ilgili görüşmeler yaptık. Özellikle arıtma ve katı atık bertaraf tesisi yapımı konusunda kredi kuruluşlarının önerileri ufkumuzu genişletti. Bu toplantı araştırmamız için vesile oldu. Manisa'nın geleceğini ilgilendiren çevre konularında üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu nedenle çevre konularındaki projeler ile ilgili her türlü yeni gelişme ve öneriye açığız. Banka yetkililerinde önerilerini dinledik. Gerekli incelemelerimizi yaptıktan sonra konuları enine boyuna tartışarak kendi aramızda bir karar vereceğiz” dedi.

Dexia Bank'ın toplantısının yanı sıra kentsel temaslarda da bulunan Belediye Başkanı Ergün, Brüksel Belediyesi'nde Belediye Başkanı Freddy Thielemans'ı makamında ziyaret etti. Başkan Ergün ziyarette, iki belediye arasındaki ilişkilerin gelişmesi için Başkan Thielemans'ı Mesir Festivali'ne katılmak üzere Manisa'ya davet etti. Ziyarette Başkan Cengiz Ergün, Brüksel Belediye Başkanı Freddy Thielemans'a Manisa'ya özgü hediyeler takdim etti.

BAŞKAN CENGİZ ERGÜN BRÜKSEL'DE
BAŞKAN CENGİZ ERGÜN BRÜKSEL'DE
BAŞKAN CENGİZ ERGÜN BRÜKSEL'DE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 12:40:00
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 13:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?