4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Ergün özür dileyecek mi?

MANİSA BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASI

Eski Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar döneminde yapımına başlanan ve seçimden sonra Cengiz Ergün'ün belediye başkanlığına seçilmesiyle projesinde eksiklik olduğu öne sürülerek yapımı durdurulan ve eski yönetim hakkında soruşturma açılmasına sebep olan yeni belediye hizmet binası projesinde eksiklik bulunmadığı ortaya çıktı.

Eski Belediye Başkanı Bülent Kar konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal'ın da bulunduğu toplantıda açıklama yapan Bülent Kar, şöyle konuştu: "29 Mart 2009'da yapılan mahalli seçimlerde Manisa Belediyesi yeni bir yönetime devredildi. Bu yeni yönetimin ilk yaptığı işlerden biri belediye meclisinin birinci toplantısında yeni belediye binasının ihalesini iptal etmek oldu. Sayın başkan 6 Ekim 2009 tarihinde yaptığı basın toplantısında, belediye binasının ruhsatının olmadığını ve projede bir takım eksiklik olduğunu tüm kamuoyuyla paylaştı. Bundan sonra belediye idaresi bu konuda sorumluluğu olanlar hakkında Savcılığa, İçişleri Bakanlığı ve Manisa Valiliği'ne suç duyurusunda bulundu."

Bugün gelinen noktada bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunun tesbit edildiğini anlatan Kar, şunları söyledi: "Öncelikle yapılan idari soruşturmada, projelerde herhangi bir eksiklik olmadığı, bu nedenle soruşturma açılması istenen kişiler hakkında herhangi bir soruşturmaya gerek olmadığı Manisa Valiliği İl İdare Kurulu'nun 23 Kasım 2009 ve 2009/128 sayılı kararıyla tesbit edilmiştir. Yine belediye idaresi kendi talebiyle Manisa 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden bir tesbit istemiştir. Manisa 1. Asliye Hukuk 2009/175 D. iş sayılı dosyadaki bilir kişi raporunda da projede teknik herhangi bir eksiklik olmadığı tesbit edilmiştir. Gelinen bu noktada belediye idaresinin hiçbir iddasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştır. Şimdi ne olacaktır?

Yeni belediye idaresi ilk belediye meclis toplantısında iptal ettiği kararından dönecek midir? Bu nedenle suçladığı eski belediye idare ve memurlarından özür dileyecek midir?"

Belediye idaresinin ciddi bir iş oduğuna işaret eden Kar, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve ekibine şöyle seslendi: "Burada duygularla değil yasalara göre hareket etmek gerekir. 'Ben yaptım oldu' mantığıyla hareket ederseniz böyle duvara toslarsınız. Belediyede bu konuları çok iyi bilen teknik ve idari personel mevcuttur. Belediye idaresi bunlardan yararlansaydı bu ve buna benzer hataları yapmazdı. Ancak böyle yapılmamış bu elemanların tasviyesi yoluna gidilmiştir. Bizim kanaatimiz bu ihalenin iptali kararını alan belediye başkanı ve buna olumlu oy veren meclis üyeleri 2010 yılında Danıştay denetçisi tarafından yapılacak incelemede sorumlu olacaklardır. Kendilerine bu iş için bugüne kadar yapılan harcamalar (2 trilyon) zimmet olarak çıkarılacaktır. Ayrıca TCK anlamında cezalandırılmaları gerekecektir."

AK Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Önal da, Manisa Belediyesi'nin 9 aylık iktidarı döneminde Manisalıları mutlu edecek en küçük eseri bile ortaya koyamadığını öne sürdü.

MANİSA BELEDİYESİ YENİ HİZMET BİNASI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 18:21:00
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 23:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?